ön cam temizligi

Ynt: ön cam temizligi

çellocu link' Alıntı:
İki ay önce aracımı etrafı çimle kaplı açık otoparta bırakıp 3 günlüğüne şehir dışına gittim, döndüğümde çim sulaması yapılırken aracımında sulandığını ve su damlalarının güneşin altında kuruduğunu gördüm, manzara felaketti, bende aracı yıkamacıya götürdüm adam bir kova suya 2 litre sirke boşalttı ve aracı onunla yıkadı, sonuç gayet başarılı idi  greatt

sirke asitlidir Ender Bey hemde gereğinden fazla asitli iyice durulasaydınız bari...

Benim yıkamacımsa Focus umu kireç çözücüyle silip peşine basınçlı suyla durulamıştı; inanmazsınız ama gözle görülmeyen bir kireç tabakasından kurtulan boya aksamı daha parlak ve kaygan hale gelmişti; su durmuyordu kaportada.

thnxx

Acaba hazır satılan sularla cam suyunu karıştırıp kullansak nasıl olur, kireçlenme yapar mı yine?

Ben kış mevsimi hariç cam suyu almaya üşendiğimden genellikle içme suyu kullanıyorum. Musluk suyunun aksine kireçlenme gibi bir derdi yok ancak sileceklerin özel cam sularındaki kadar rahat kaymayabileceğini düşünüyorum. Sanki içme suyu koyunca silecekler biraz daha sesli çalışıyor. Sanırım en iyisi otomobiller için özel üretilmiş cam sularından alıp saf su veya içme suyu ile biraz seyrelterek kullanmak (daha ekonomik olması açısından). Bu şekilde kireçlenme yapmaz. Ancak camsil gibi ürünleri (yani otomobil dışında kullanım için üretilmiş ürünleri) kullanmak uzun vadede sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Her ne kadar benzer amaçlar için üretiliyor olsa da içeriklerindeki alkol yoğunluğu vs. farklılık gösteriyor.

xylent link' Alıntı:
Ben kış mevsimi hariç cam suyu almaya üşendiğimden genellikle içme suyu kullanıyorum. Musluk suyunun aksine kireçlenme gibi bir derdi yok ancak sileceklerin özel cam sularındaki kadar rahat kaymayabileceğini düşünüyorum. Sanki içme suyu koyunca silecekler biraz daha sesli çalışıyor. Sanırım en iyisi otomobiller için özel üretilmiş cam sularından alıp saf su veya içme suyu ile biraz seyrelterek kullanmak (daha ekonomik olması açısından). Bu şekilde kireçlenme yapmaz. Ancak camsil gibi ürünleri (yani otomobil dışında kullanım için üretilmiş ürünleri) kullanmak uzun vadede sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Her ne kadar benzer amaçlar için üretiliyor olsa da içeriklerindeki alkol yoğunluğu vs. farklılık gösteriyor.

Evet haklısn xylent daha önceki aracımızda camsil kullanmıştım hiç su katmadan camdaki yağ tabakasını temizlemesi açısından silecekler camda takılarak ilerliyordu.

Geri