Opel astra Easytronic

V.Serkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba 2005 model easytronic opel astra arabamda klima açıkken hafif rampada durduğumda aracımı tekrar hareket ettiremiyorum olduğu yerde tekleyip duruyor. Klimayı kapattığımda herhangi bir problemle karşılaşmıyorum tamircime götürdüm üst kapakta problem olduğunu söyledi çekiş problemi olduğunu hissettiğim için tamam dedik yaptırdık fakat problem aynı devam ediyor çekiş düzeldi vites geçişleri mükemmel oldu. Fakat klima açıkken arabayla gitmek işkence bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Klima çalışırken klima basıncını log almanız lazım, klima kondanser çıkışında filtre tıkanınca böyle oluyor ama öncelikle kompresör basıncına bakılması lazım, bende yaşadım aynı sorunu ve klima radyatörünü değişerek soruna çare buldum ;)

İlginiz için teşekkür ederim.
Fakat ben meslek olarak klima tamircisiyim normal klimalarda böyle durumda klimanın soğutma performansında düşüş olur ve soğutma kaybı yaşanır. Aracın klimasında en ufak bir soğutma kaybı yaşamıyorum. Bu belirttiğinizi araç klimacılarına kontrol ettirebilirim

Easytronik pismanliktir. Kullanirken ozen gostermeniz gerekir

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlginiz için teşekkür ederim.
Fakat ben meslek olarak klima tamircisiyim normal klimalarda böyle durumda klimanın soğutma performansında düşüş olur ve soğutma kaybı yaşanır. Aracın klimasında en ufak bir soğutma kaybı yaşamıyorum. Bu belirttiğinizi araç klimacılarına kontrol ettirebilirim

Mesleğiniz ise daha iyi bilirsiniz tabii ancak araç klimalarında performans düşüşü olmuyor bu sorundan dolayı ilk başlarda ; çalışma şeklinden mi bilmiyorum ancak performans hiç düşmeden önce ciddi bir sıkışma yaşanıyor, kompresör artan basınç ile ötmeye başlıyor hatta öyle sıkışıyor ki araç stop ediyor vs vs ...

Ben bunun çaresini önce klima radyatörü değişimi ile aradım baktım olmuyor 1.6 benzinli atmosferik araca ciddi bir modifikasyon ile turbo araçların ekstra ön fanını taktım . 28 bar hatta çok sıcak günlerde 36 bar civarına çıkan basınç bu işlem sonrası normal yaz günlerinde 14 bara , hafif sıcak ve yoğun İstanbul trafiğinde 16-17 bara düştü . Bu beraberinde klima açıkken aracın aşırı rahatlamasını getirdi . Ayrıca klima düşük basınçta çalıştığı için ötmeyide kesti kompresör . Ha bu fan işi olayın fantezi kısmı ancak büyük radyatör ve fan birleşince araç sanki klima çalışmıyor gibi oluyor.

Etkin bir Opelci olarak bu olayı bir çok Astra H da test ettim , maalesef klima sistemi bu araçlarda yanlış dizayn edilmiş durumda, ben bu Hatayı kendi çabam ile giderdim :)

2a486918c0ac6ca2804b8a0ac88e3116.jpg

4a17367ee1b6c2729aa8981277594aea.jpg

659164f1074ce875449eebaa02f782bb.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri