Merhaba arkadaşlar,sorunumu çözdüm.Direksiyon yumuşamaz diyen ustalara bakmayın,direksiyon yumuşar,örneğin arka yaylarınız,bagajda taşıdığınız tüp veya başka malzemeler ile zaman içinde ezilebilir, veya yaylarınız salınımını kaybeder,aracınız lastikler,amortisörler iyi olsa dahi yola tutunanamaz. Şase ile yay ısmarladım,sonra beklerken araştırma yaptım ve sözümden dönmedim,yayları bekledim,taktık ve ön taraf yüksek oldu. Nedeni uzun, Opel’in Astra G’de ZC yay üretimini ZD ile değiştirmesi. 1 santim uzun geldi önler. GM’de ZC yayda bu uzunluğa geçmiş. Neyse,aracımda direksiyon hissi yerine geldi,yol tutuş çok olumlu arttı, yol sesi azaldı. Ancak buna rağmen rahatsız oldum,sökeceğim ve satacağım umarım. Başka bir model takacağım, tabi bu üzüntü kaynağı ama sözümden dönmüş olmadım. Eğer düşünen veya okuyan varsa önler 336 mm ZD ve arkalar 297 mm JP kodlu Febi Bilstein yaylar var. Bilgiyi de buraya bırakıyorum,aracınızla ilgili merak ettiğiniz oem kodları varsa bunları da bulmanıza yardımcı olurum. Hoşçakalın!