merhaba arkadaşlar 2005 model opel astram gaz yememeye başladı.ve stop ediyordu. ama biraz dinlendikten sonra tekrar çalışıyordu. bu forumda bununla ilgili bir çok mesaj okudum. benim motor serisi Z16XE bende egr valfi bulunmuyor. uzun lafın kısası olaya geçeyim. geçen pazartesi sol şeritte 100 km/h ile giderken araba gaz yememeye başladı ve yavaşlamaya başladı. sağa çekip durdum. biraz bekledim araba çalışmadı. zar zor çalıştırdım ama ayağımdan gazı çektiğimde araba vitesdede olsa stop ediyordu. şirkete geldim izin almak için. şirketten çıkışta araba da pof diye bir ses. öyle gittim tamirceye. buji ateşlemesi yapmadığı için biriken benzin patlamış ve benim büjiyi yakmış, siboplarımı eğmiş. dolayısıyla tüm motor kapağını söküp indirdik. indirirkende nerede arıza var diye her bir parçayı kontrol ettik. tek tek test ettik. sorun lpg montajı sırasında, lpg de iken araba stop etmesin diye devir okuyucu kablosuna yapılan ekte çıktı. ben 2 yıl önce yaptırmıştım lpgyi. 2 yıldır sıkıntı yolktu. bu kablo ek yeri oksitlenmiş ve bir iletim yapıyor bir iletim yapmıyor. sonunda iletim yapmadığında araba ateşlemeyi kesiyor ve araba stop ediyor. bu kablonun ekini düzgünce yeniden yaptık. araba şu anda eskisi gibi rahat çalışıyor ve sıkıntı yapmıyor. bu soruna çözüm bulamamış bir çok insan buradaki eke dikkat etmemiş. eğer ankarada iseniz size ustamın telefonunu verebilirim. kolay gelsin...