Opel Astra H Benzin İbresi Lpg Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tkz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
YENER bende lpg ustamdan ogrendıgım bı durum bu. uzun yolda arabamın benzınde yaktıgını ıbreden fark edıp sordugumda bu cevabı aldım. belkı butun lpg kıtlerı ıcın gecerlı degıldır. tam bılmıyorum.

Bazı lpg kitlerinin yazılımında belirli devirden sonra benzin beslemesine geçme ayarlanabiliyor. Ama hem lpg hem benzin şeklinde değil. O anda arka planda benzine geçiyor, sonra tekrar lpg'ye.

Ama enjektörleri kaliteli (açma-kapama hızı yüksek) , ayarları tam bir kitte devir kesiciye kadar bile zorlasanız benzine geçmesine gerek kalmaz.

Enjektör hızı üst devirlerde yetersiz kalan kitlerde bu tip ayarlar yapılıyor.
Bir de TSI gibi direk enjeksiyonlu motorlarda sıvı enjeksiyon olmayan sistemlerde enjektörleri arada soğutmak için benzin kullanılıyor.

Deponuz ilk cegregin ustune cikinca bu sorun kalmiyor. Opcom veya tech2 den depo samandirasi hassasiyetini arttirmak gerekiyor ve ilk cegregin altinda şamandra devreden cikip km bazli gosterge dusuyor diye biliyorum sebebini bilmiyorum. Ama yarim depoda dolasirsaniz bisey olmaz. Ben sifirda 2-3 ay kullandim bisey olmadi. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet aynen arkadaşın belirttiği gibi.

Zaten benzin pompasının uzun ömürlü olması için depoda en az yarım depo benzin olsun. İçinden geçen benzinle soğuyor pompa.

Tamam ekonomi yapacaz da hepten de suyunu çıkarmaya gerek yok :) Aylık 7-8 litre benzin alınsa yeter de artar bile.

Bizim araçlarda (Euro 5 motorlu) subap eritme ihtimali olabildiğinden Lpg belli bir devirden sonra kendini kapatarak araç benzinde çalışmaya devam ederek subaplara verebileceği hasarı en aza indirir.. Örneğin kendi aracımda 3800 devirden sonra benzinde çalışıyor araç bilgisayara bağlanıp Lpg ayarları kontrol edilirken böyle ayarlanmıştı.. [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende depoyu fulledim. 100km gitti hala fulden depo. Takımımı kaldı acaba. Bu arada yol bilgisayarına göre benzinde ortalama 9.9 l 46krş fazla değilmi ya.

bu kadar yıldır buna çözüm bulunamaması ilginç.üstelik brc nin.güncel yazılımını kontrol ettirin yazılımla düzeltebilirler sağlam bi brc servisi bulup sorun

06Berkay in dedigi dogru.
BRC nin bu kitinde Fakir karisimin ve sùpab erimesinin ònūne gecmek icin zaman zaman benzin kullanabiliyor..

Hem BRC hem Landirenzo, Lovato vs. vs. son zamanda üretilen çoğu kitte bu tarz özellikler bulunmakta...

Geri