Opel Astra h Direksiyon Üzerindeki TID - BID Kontrolü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gladiax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gladiax

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba
2011 model opel astra h direksiyon üzerindeki TID tuşu nasıl çalışıyor? yada çalışıyor mu?
Ben bu tuş ile sadece BC kumandasına girebildim. Başka da bir işe yaramıyor mu? Şimdiden bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

tıd tusu derken tam olarak hangı tus.ısmen cıkartamadımda ben.sag sol alt ust hangısı

tid tuşu direksiyon üzerindeki soldaki tuştur. tekerlek şeklindedir. üzerinde sağa sola oklar vardır.

o tus zaten yol bılgısayarına dıreksıyon uzerınden gırmenıze yarar.bılgısayardakı verılerı sılmenıze yarar.basılı tıtarsanız ustune sıler.baska fonksıyonu yok

YA SIMDI NETTEN DE BAKIYORUM DA TID BID acılımı nedır ?

tid : TRIPLE INFO DISPLAY

bid : BOARD INFO DISPLAY

Radyo kullanım kitapçığında TID ile kanal arama v.b. yapabilirsiniz yazıyor.

o yüzden soruyorum TID özelliğini direksiyondan kullanabiliyor muyuz?

kanal arama o tekerlekle degıl ama hemen ustundekıyle yapılabılıyor.sag tarafta bulunan asagı yukarı oklar sıradakı frekansı bulur.sol taraftakı ıse sızın kaydetmıs oldugunuz radyo frekanslarına gecer sırasıyla

kanal arama yaparken direksiyon üzerinden manuel arama yaptırabiliyor muyuz? Benim anladığım yapılamıyor. Manuel aramadan kastım 90.5 kanalı bir kere basınca 90.6 - 90.7 - 90.8 v.b. otomatik kanalı bulmadan arttırsın.

Ayrıca ekranda hafızada olan kanalları seçince ve daha sonra sağ taraftaki oklardan kanal arama yapınca ekranda radyo kanalının hangi kanalda olduğu çıkmıyor. memory yazıyor ve sonra bir yerde duruyor. yani otomatik rds modu aktif oluyor...bunu kapatmanın imkanı var mı?

gozumde canlandıramadım sımdı.bıraz sonra bınecegım bır bakayım.elımın altındayken kullanıyorum ama yazılı olarak nasıl anlatacagımı bulamadım.sol taraftakı alt ust oklara basılı tutunca tek tek yapıyor olması lazım ama emın olamadım.dedıgım gıbı bakacagım.bu aracla beraber verılen kıtapcıkta anlatlıyor aslında ama ben oumadım bılıyorum dıye :D

sımdı ındım arabadan ve baktım tuslara.sag taraftakı tuslara yanı asagı yukarı ok tuslarına basılı tutarsanız tek tek arar.yanı 90.8 de ıse 90.9,91.0,91.1 gıbı devameder ınce ayar yapar bır bakıma.
sol taraftakı tus ıle de hafızaya almıs oldgunuz 9 radyo ıstasyonunu sıraylasecebılırsınız.sagdakı tuslara basılı tutmayıp tek basma ıle bıakırsanız dedıgıgınız memory yazısı cıkar ve otomatık arama yapar

Geri