Opel Astra h Direksiyon Üzerindeki TID - BID Kontrolü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gladiax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
maşallah yanıtlar hiç gecikmiyor..ne güzel..

Hasan kardeşim, verdiğin hızlı cevaplar için çok teşekkürler. Benim gibi ilk kez opel sahibi olan birisine çok yardımcı oldun. Allah razı olsun.
Gittiğim servistekiler bile anlatamadı bana bunları.

Direksiyonun sol tarafındaki tekerlek şeklindeki tuş anladığım kadarıyla sadece yol bilgisayarını kumanda etmekte. radyo ünitesi ile ilgili hiç bir işlevi yok o zaman. Doğru anlamışım değil mi?

Direksiyonun sol tarafındaki tekerlek şeklindeki tuş anladığım kadarıyla sadece yol bilgisayarını kumanda etmekte. radyo ünitesi ile ilgili hiç bir işlevi yok o zaman. Doğru anlamışım değil mi?

aynen cenk abı.o tusa bırkere basarsan BC menusune gırersın ve menu ıcerısınde ılerlersın.menu ıcınde herhangı bır yerı onaylamak ıcın o tekerlege basarsın.radyo fonksıyonları sag taraftakı asagı yukarı tusları ve sol ust tarafta bulunan tustur.rıca ederım

DeriDireksiyonAstraC.jpg

Buda direksiyon

--> Sağ taraf kanal ayarları ve ses.
<-- Yol bilgisayarında ilerleme yapabilirsiniz vs. diğer

Son düzenleme:
sımdı ındım arabadan ve baktım tuslara.sag taraftakı tuslara yanı asagı yukarı ok tuslarına basılı tutarsanız tek tek arar.yanı 90.8 de ıse 90.9,91.0,91.1 gıbı devameder ınce ayar yapar bır bakıma.
sol taraftakı tus ıle de hafızaya almıs oldgunuz 9 radyo ıstasyonunu sıraylasecebılırsınız.sagdakı tuslara basılı tutmayıp tek basma ıle bıakırsanız dedıgıgınız memory yazısı cıkar ve otomatık arama yapar

sağdaki tuşa basılı tutunca SEEK yazısı çıkıyor ve otomatik arama yapıyor. Bir kez hızlı basınca MEMORY yazısı çıkıyor. Ama hiçbir şekilde RDS yazısı ekranda varken manual arama yapmıyor. Yani ince ayar şeklinde çalışmıyor. Hafızadaki kanalları sol taraftan gezerkende otomatik RDS yi açıyor ve bu hiçbir şekilde konsoldaki RDS yi kapatma işlemi yapılmadan kapanmıyor.
Örneğin hafızadaki kanal 98.5 olsun. Bu ekranda iken RDS açık ve kanal adı yazılı oluyor. Ve ben 99.0 a gitmek istiyorum. Bu kanala manuel geçemiyorum. Direksiyon üzerinden bunu yapmak mümkün mü? yada devamlı RDS nin kapalı olması nasıl sağlanır? Ama bu kapalı ikende radyo kanalının adı ekranda görünür mü?

abı valla arabaya bınınce her ıstedıgımı yapabılıyorum ben ama burdan sorunca yazılı zor oluyor :) rds kapatırsan radyo ısmı gorunmez onu kesın soyleyeyım bastan :)
rds acıkken de sağ taraftakı tuslara basılı tutunca ınce ayar yapıyor sankı ama ???... emın olamıyorum ıste yazılı cevap verırken.basılı tutup bır noktada bırakın ınce ayar yapar.ek tek gecer yanı.bır daha bınmemlazım arabaya :))

Geri