Opel Astra H Kontağı kapatınca Çakmaklık Elektriği Kesilmiyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ydostlar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ydostlar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 May 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Opel Astra H Kontağı kapatınca Çakmaklık Elektriği Kesilmiyor

Merhaba Opelciler.
2012 Opel Astra H Easytronik Vites Aracım var. Araç elektrik işlerinden pek anlamam.
Opellerin çakmaklıklar biraz geniş.Bu nedenle piyasada bulunan pek çok bluetooth fm transmitter cihazlar opelin çakmaklıklarına ince geliyor ve pek tutmuyor. O nedenle siyah renk yapışkanlı eva dan küçük bir parça keserek bluetooth fm transmitterin çakmak lığa giren kısmına sardım. Şimdi cihaz çakmak lığa çok zor giriyor ve çıkıyor. Sarsıntılarda falan atmıyor. Ancak biliyorsunuz bu model araçlarda kontağı kapatsanız bile aracın çakmak lığa gelen elektriği kesmiyor. Cihazı ise çakmaklık tan çıkartmak çok zor oluyor. Cihazın of düğmesi de yok.

Kafamda şöyle bir seçenek var Cihazda hiçbir kablo kesmek biçmek aracın orijinalliğine hiç bir zarar vermek istemiyorum.

Aracımın ön çakmaklık sigortası bagaj bölümündeki 29 numaralı sigorta. (Orijinal 15 Amper Sigorta Takılı)
36 numaralı araç römork tertibatı sigortası ise orijinal 20 amper sigorta takılıdır. 36 Numaralı sigortaya kontak kapalı iken elektrik gelmiyor. Açınca geliyor. Bu nedenle aşağıdaki resimde de belirtiğim gibi 36 numaralı sigortanın besleme (+) kısmından 29 numaralı sigortanın çakmaklık sigortanı (-) kısmına elektrik vermem. Ve bu ardaki kabloya 15 amper sigorta bağlasam sizce bir sorun olur mu? Böylece çakmak lığa kontağı açtığımda Elektrik gelecek kapattığımda gelmeyecek
Ayrıca iki sigorta arasına kablo yerine kullanacak bir aparat var. Onu kullanmayı planlıyorum. Onun resimde aşağıda.
Böylece araçta en ufak bir kesme biçme işlemi olmayacak.
Pek anlamadığım için sizlere danışmak istedim. Araç elektriğinden anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Böyle bir şey yapsam araca herhangi bir zarar gelir mi?

20425d1559594504-opel-astra-h-kontagi-kapatinca-cakmaklik-elektrigi-kesilmiyor-6aaa0da6-4ba2-4206-85ed-68906779f822.jpg



20426d1559594806-opel-astra-h-kontagi-kapatinca-cakmaklik-elektrigi-kesilmiyor-111111.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 6aaa0da6-4ba2-4206-85ed-68906779f822.webp
    6aaa0da6-4ba2-4206-85ed-68906779f822.webp
    25.3 KB · Görüntüleme: 87
  • 111111.webp
    111111.webp
    9.4 KB · Görüntüleme: 85
Bir cevap yazan olmaz mı?
 
Evet olur tabi.


Sigortalarda artı eksi olmaz artı giriş artı çıkış olur yani sigorta artı hat üzerinde araya koyulur.


Bahsettiğiniz şekilde yaparsanız kontak kapalıyken yine çakmaklıkta enerji görürsünüz.


Neden böyle karmaşık bir yönteme giriyorsunuz? 29 numara ile 30 numara sigortanın giriş taraflarını kesin ve yer değiştirin.Kablonuza uygun ölçüde makaron temin edip gerekli uzunlukta keserek kablolara geçirin bağlantıları kablo ek yapma tekniği ile birleştirip lehimleyin veya lehim yaptırın ve makaronu ısıtarak ek kısımları dış etkenlerden yalıtın.


https://www.youtube.com/watch?v=-MMSdiv_IqA



Gayet temiz bir işlem olur ve hiç bir şekilde sorun yaşamazsınız.



Sizin söylediğiniz gibi sistem çalışır fakat 30 numaralı sigorta tesisatına fazla yük bindirmiş olursunuz.Her ne kadar araya sigorta ekleseniz de iki aksam tek hat üzerinden besleneceği için kablo üzerinden akan akım artacaktır (bu tabi römörk kullandığınızda geçerli bir durum) bu sorun olurmu bilmiyorum riske girmeye değermi bence değmez.


İllaki yapacağım diyorsanız 36 numaralı yuvanın GİRİŞ TARAFINDAN (bu önemli) enerjiyi alıp 29 numaranın ÇIKIŞ TARAFINA sigorta ile köprü yapmalısınız.Ayrıca 29 numaralı yuvaya sigorta koymamalısınız orası boş kalmalı keza o kısmın sigortası sonradan ekleyeceğiniz harici sigorta olacak.Şayet soketteki sigortayı almazsanız bir anlamı olmaz kontağı kapattığınız da çakmaklıkta yine enerji görürsünüz.


Sizin eklediğiniz foto üzerinde yeniden bir çizim yapmaya çalıştım başvurduğunuz yöntemde olması gereken sigorta bağlantısı bu;


p5mBqJ.jpg
 
Çakmaklığa gelen kabloyu, kontağı açınca devreye giren (mesela teyp) bir kabloya eklemek en basit yol değil midir?
 
Savaş abi en basit yöntem o veya dediğim gibi 36 numara ile 29 numaralı yuvanın giriş kısımları yer değiştirilecek.
 
teşekkürler
 
röle koy tetiğini kontaktan al
 
Geri
Üst