- Konuyu Başlatan
Teşekkür ederim, imkanlar dahilinde deneyip sonuçları bildireceğim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Merhaba hocam işçilik ücreti dediği 33 saniye sürüyor toplam çıkartıp yenisini takması. Hangi ilde ikamet ediyorsunHerkese Merhabalar,
Arkadaşlar bir konuda desteğinizi ve tecrübelerinizi rica ediyorum, yeni almış olduğum Opel Astra H 2013 model aracımda "ECN 01345e" numaralı hata uyarısı almaktayım.
Bu nedenle sizlerinde tahmin edeceği gibi can sıkıcı motor arıza ışığı yanmakta, aracı yeni aldığım ve Opel gurubunda yeni olduğum için bu durum için bir araştırma yaptım ve "P0134 O2 Sensör Devresinde Hareketlilik Tespit Edilemedi (Bank1 Sensör1) Yazılım açık devre, Lamda ısıtması, sensör " şeklinde bir hatadan kaynaklandığını öğrendim.
Fakat sizlerinde bildiği ve yaşadığı gibi bu tür hatalar bazen bir sensör ucunun oksitlenmesi yada ufak bir sıvı temasıylada olabiliyor.
Aracımın mekanik bakımlarını yıllardır yaptırdığım ustam, aracı bir tablete bağlayarak oksijen sensörü hatası olduğunu ve 300 - 400 civarında parça fiyatının olduğunu işçilik kısmının ise iş durumuna göre verebileceğini ifade etti, açıkcası biraz elim sıkışık, aracı yeni aldığım için malum kredi vb. şeyler yüzünden biraz hırpalandım.
Bu nedenle bu hatayı alıp çözüme ulaşan bir arkadaşımız bana bir yol gösterirse ve tavsiyede bulunabilirse çok memnun olurum.
Not: Belirtmeden geçmeyeyim araçım benzinli, yarı otomatik modelidir, ve LPG bulunmamaktadır.
Teşekkür ederim, saygılar.
İstanbul'da ikamet ediyorum hocam, Avrupa yakasında.Merhaba hocam işçilik ücreti dediği 33 saniye sürüyor toplam çıkartıp yenisini takması. Hangi ilde ikamet ediyorsun
peki temizlikten önce oksijen sensörü uyarısı alıyor muydunuz acaba?Ben Ankara'da 3 sensör oksijen, map ve maf temizliğine 50 TL verdim işçilik için. Oksijen sensörünü sökerken baya zorlandı. İlk kez söküldü. Spreyi ben götürmüştüm.
Ben P0171 Sistem çok fakir uyarısı alıyordum. Önce lpg bakımını yaptırdım ve lpg enjektörlerini ve contalarını tamir ettirdim serviste. Isı sensörü bozuktu lpg nin onu da değiştirttim. Bilgisayara bağlayınca görünüyor 2 adet LPG enjektörü sesli çalışıyordu. Bu işlemler yapıldıktan sonra içimin rahat etmesi için sensörleri de temizlettim ve yakıtımı Shell den almaya başladım. Ayrıca AFR ayarı da yaptırdım. Bütün bunlardan sonra arıza ışığı hiç yanmadı ve sorun yaşamadım. Siz oksijen sensörünün bozuk olduğundan emin misiniz? Önce bir temizletmeyi deneyin derim. Sizin araçta LPG olmadığı için LPG ile ilgili olanları görmezden gelebilirsiniz.peki temizlikten önce oksijen sensörü uyarısı alıyor muydunuz acaba?
Online yedek parça. Com sitesinden al kime götürsen takar 20 TL yeİstanbul'da ikamet ediyorum hocam, Avrupa yakasında.
Mert Bey selam, P0134 hatası alıyorum bu hatayı'da baya araştırdım bu hatanın karşılığı oksijen sensörü çıktı maalesefBen P0171 Sistem çok fakir uyarısı alıyordum. Önce lpg bakımını yaptırdım ve lpg enjektörlerini ve contalarını tamir ettirdim serviste. Isı sensörü bozuktu lpg nin onu da değiştirttim. Bilgisayara bağlayınca görünüyor 2 adet LPG enjektörü sesli çalışıyordu. Bu işlemler yapıldıktan sonra içimin rahat etmesi için sensörleri de temizlettim ve yakıtımı Shell den almaya başladım. Ayrıca AFR ayarı da yaptırdım. Bütün bunlardan sonra arıza ışığı hiç yanmadı ve sorun yaşamadım. Siz oksijen sensörünün bozuk olduğundan emin misiniz? Önce bir temizletmeyi deneyin derim. Sizin araçta LPG olmadığı için LPG ile ilgili olanları görmezden gelebilirsiniz.
Şimdi telefonla görüştüm ve şaşe numaramı verdim araç 2013 olduğu için bir kaç tl daha pahalı çıkıyor benim oksijen sensörü ama yine'de delphi ürün alacağım ve dediğiniz gibi müsait bir yerde değiştirteceğim durum sonrası tekrardan bilgi mutlaka vereceğim, teşekkür ederim.Online yedek parça. Com sitesinden al kime götürsen takar 20 TL ye