opel astra h yakıt sorunu 1.3 cdtı!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okan_730
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ne olmuş arkadaşlar burada:)hastalık nedeniyle forumdan uzak kaldım bir haftadır neler olmuş böyle:))

ben son noktayi koyayim dedim :D
simdi ford 140km ile sehir disi 3,8litre yakiyor diyorlar....birkere sunu söyleyeyim firma cikisi ile 1 litre fark oldugunu tüm oto dergileri bangir bangir yaziyor...yani 5,5 ortalama yakit sarfiyati sehir ici sehir disi ve ara yol 90km..hesablarin tümü bu sekilde yapilir yani
sehir ici %30 %30 otoyol arti gerisi 90km ortalam hiz ile normal sehirlerarasi yol...
3,8liteye gelelim 90 la giderseniz sehir disi bu normal bu rakamlara 1.3cdti de gelir
simdi 1.3cdti yol benim deneyim 140 yeri gelince 160 baznen tabiiki 120 ile ortalama 4,5 litre yakiyor...buna kim ne eklerse eklesin biraz inandirici olmaz..
shir ici 5,3-5.6 arasi sakin kullanma kisin 6 litreyi gecmedi...buda zaten normal kisa mesafe yeri gelince 20km arasi degisen kullanima bagli...ha dersiniz bunun üstüne cikilirmi tabii kullanima bagli seri devirli kullanimla bu 6,5litreyi bulur onu denemedim...
simdi gelelim yillarin mercedes iscisi olarak m270cdi ye :D
iste burda benim aracim 17 kurus yakioyn diyene arabanin anahtarina iddiaya girerim
bakin samimi diyorum o aracin yakit degerleri ortada 9-12litre..
benimle e220cdi bir arkadas iddiaya girdi benim aracim 6 litre yakiyor bende o zaman omega otomatik 2.0 136 ps var...almanyadan yola ciktik onada dedim anahtari ortaya koyalim ilk benzinciye giren araci veri yaa dedi benim araba sifir seninki olsa olsa 17 bin euro dedim ama 17 bini begenmiyormusun madem iddialisin..neyse stuttgartdan yola ciktik..inanin 860km de mola verdim benzinciye cektim cünkü aksam namazi vakti geldmisti..o arkamda hemen benzinciye cekti hos benim isigim da 15 km olmustu yanali..ama önce namaz dedim..onu heyecanla benzinlige girini görecektiniz benim biligsayar 60 km daha gidebilirsiniz diye gösteriyordu...namazi kildim yanina gittim dedigim u oldu ah keske su 20 km ilerideki benzinciye gideydim seni göreydim :Dcünkü emindim o sonunu kullaniyordu hele dizel icin bunu bilen bilir???
neyse sunu belirtmek istedim..3,8 litre 90 km icin sakin kullanisla fokusda opelde gider...lakin sehir ici M270cdi 17 kurus???? asla

Son düzenleme:
ford için verilen değerlere bende baktım arkadaşın dediği gibi fabrika verilerinden 1 lt falan fazla ama sonuç olrak 3.8 4.0.4.5 lt bile iyi bence sadece ford acısından değil tabi benim bu konuyu açmamdaki sebep araçtaki anormallikti servise gittim ve kış şartları dediler hava eksi değerlerdeydi ben denediğimde 6lt altına hiç düşmedi o bakımdan araçtaki yolcu ve yük ağırlıklarını işin içine kattığımızda normalmiş bu yakıt yetkili usta öyle dedi performansta bi sıkıntı olsaydı dedi o zaman bakılabilirdi dendi..şimdi memmunum aracımdan normal değerlerde seyrediyorum..

dun manısa balıkesır arası yoldaydım.yol 142 km toplamda.aractayken aklıma bu konu geldı hemen :) dur dedım bır bakayım bende.eskı aracımdan dolayı bılsemde yınede test etmek ıstedım.arac YOL BILGISAYARI verısıne gore 142.6 km lık yolu 6.7 lıtre mazotla gıttı. bu deger 100 mk de ortalama 4.69 yapıyor. sımdı balıkesır manısa arası oyle dumduz bır yol degıl bılen bılır gelenbede falan acemı olduren yokusu gıbı rampa var. bu kullanım saatttekı ortalama hız 93 km ıle yapılmıstı.donus yolunda yol bılgısayarını yenıden sıfırladım.ama yagmur yağmaya basladıgı ıcın CC yı fazla kullanmadım.donustekı hız ortalamam 101 kmydı.yaktıgım yakıt 7.2 lıtre.
yanı gıderken 4.69/100km 93 km/h ortalama hız
donerken 5.04/100 km 101km/h ortalama hız.
bu durumda donerken 1.83 lıra fazla yakmısım.
ford meselesıne gelınce;
bu arac bu degerı kac km de yapmıs kesın kanıt varmı?
rampalı bır yolda hız sabıtleyıcı ıle 3.8 degerını korusun bende arabamı verıyorum o aracın sahıbıne.
benım manısa akhısar arası yıne 93 hız ortalamasıyla yaptıgım tuketım 3.9 du.yokuslar baslayınca arrtı.
not. 1-ben hız sabıtleyıcısı ıle daha cok yakıt yakıyorum.kendım basınca daha az yakıyorum :)
2- aracım henuz yenı ortalamaları degerlendırırken hesaba katmanızı rıca ederım.

ben son noktayi koyayim dedim :D
simdi ford 140km ile sehir disi 3,8litre yakiyor diyorlar....birkere sunu söyleyeyim firma cikisi ile 1 litre fark oldugunu tüm oto dergileri bangir bangir yaziyor...yani 5,5 ortalama yakit sarfiyati sehir ici sehir disi ve ara yol 90km..hesablarin tümü bu sekilde yapilir yani
sehir ici %30 %30 otoyol arti gerisi 90km ortalam hiz ile normal sehirlerarasi yol...
3,8liteye gelelim 90 la giderseniz sehir disi bu normal bu rakamlara 1.3cdti de gelir
simdi 1.3cdti yol benim deneyim 140 yeri gelince 160 baznen tabiiki 120 ile ortalama 4,5 litre yakiyor...buna kim ne eklerse eklesin biraz inandirici olmaz..
shir ici 5,3-5.6 arasi sakin kullanma kisin 6 litreyi gecmedi...buda zaten normal kisa mesafe yeri gelince 20km arasi degisen kullanima bagli...ha dersiniz bunun üstüne cikilirmi tabii kullanima bagli seri devirli kullanimla bu 6,5litreyi bulur onu denemedim...
simdi gelelim yillarin mercedes iscisi olarak m270cdi ye :D
iste burda benim aracim 17 kurus yakioyn diyene arabanin anahtarina iddiaya girerim
bakin samimi diyorum o aracin yakit degerleri ortada 9-12litre..
benimle e220cdi bir arkadas iddiaya girdi benim aracim 6 litre yakiyor bende o zaman omega otomatik 2.0 136 ps var...almanyadan yola ciktik onada dedim anahtari ortaya koyalim ilk benzinciye giren araci veri yaa dedi benim araba sifir seninki olsa olsa 17 bin euro dedim ama 17 bini begenmiyormusun madem iddialisin..neyse stuttgartdan yola ciktik..inanin 860km de mola verdim benzinciye cektim cünkü aksam namazi vakti geldmisti..o arkamda hemen benzinciye cekti hos benim isigim da 15 km olmustu yanali..ama önce namaz dedim..onu heyecanla benzinlige girini görecektiniz benim biligsayar 60 km daha gidebilirsiniz diye gösteriyordu...namazi kildim yanina gittim dedigim u oldu ah keske su 20 km ilerideki benzinciye gideydim seni göreydim :Dcünkü emindim o sonunu kullaniyordu hele dizel icin bunu bilen bilir???
neyse sunu belirtmek istedim..3,8 litre 90 km icin sakin kullanisla fokusda opelde gider...lakin sehir ici M270cdi 17 kurus???? asla

Öncelikle nedensiz yere kanımın ısındığı bir büyüğümsünüz saygılarımı sunarım..

Abi bizim şirkette olan ford için 4.6 dedim ben şehir dışı aracın sahibi yolda 120 130dan aşağı inmediğini söylüyor ben onun yol bilgisayarından pek anlamadığım için ortalamasını o gösterdi hızına bakmayı akıl edemedim..Mercedes konusuna gelince ML270CDI şehir dışı 17krş yakıyo dedim abi..bizzat kendim kullanarak toplamda tam emin olmasamda 200km yolu (Malkara-Gelibolu git gel) hesaplamıştım tam verileri şimdi veremiyorum fakat yaktığımı 17kuruş olarak bulduğumu çok iyi biliyorum depoyu çıkarken fulledik döndüğümüzde aynı benzinlikte tekrar fulledik 35liralık mazot yakmıştık. ve yolda hızım 120nin altına düşmedi 140ın üstüne çıkmadı..ML270 otomatik vitesti bide

Canim kardesim Fatih saygina sayginlik duyarim...
simdi Fatih; ford 4,6 diyorsun buna inanirim uzun yolda ben 4,5litre yi 120 -140km yeri gelince az basma 160km da buldum...sen demisdinki yukaridaki yazilarinda ford 140 sehir disi 3,8litre iste bende buna inanmam lakin 4,6 ya inanirim..cünkü bu normal degerler.ama önceki yazilarinda 3,8litre deyince ben itiraz ettim...ama simdi gelelim yine kizma :D mercedes ML270cdi 17 kurus bu 5 litreye denk geliyor o kasa arac yakmaz..senin ölcümlerinde hata vardir benim 29 senem o firmada gecti:(;)
o arac en az 90km de 8 litreyi zor bulursun 120 de ise 12litre yakar yukari ciktikcada bu artar..sehir ici 11 diyorum kirilma ama

Abi tam bir karmaşa yaşamışsın anlattıklarım konusunda..
Ford'un bi resmini koydum 3.4litre 98km hızla..Benim 140 km dediğim ford ortalaması 4.6 idi yani ikisi çok ayrı araçlar ve ayrı ölçümler :) Yani inandığın ölçüm doğru..
Mercedeside doğru hesaplamış olmam lazım çünkü şöyle bi yol izledim dediğim gibi yola çıkarken depo fulledim geri geldiğimde tekrar depoyu fulledim 35 liraya doldu..Fiyatı kilometreye böldüm km başına 17 krş yani 170bin lira buldum..bide şöyle bişey var bu ölçüm temmuz yada ağustos ayı fiyatlarına göre yapıldı..Şehir içini bilemem araçta multimedia ekran var ama navigasyonunu bile kullanmayı bilmediğim için sadece radyo açabildim :D değerlerini verilerini bilmiyorum arabanın :)

Geri