- Konuyu Başlatan
ne olmuş arkadaşlar burada
hastalık nedeniyle forumdan uzak kaldım bir haftadır neler olmuş böyle
)

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ben son noktayi koyayim dedim
simdi ford 140km ile sehir disi 3,8litre yakiyor diyorlar....birkere sunu söyleyeyim firma cikisi ile 1 litre fark oldugunu tüm oto dergileri bangir bangir yaziyor...yani 5,5 ortalama yakit sarfiyati sehir ici sehir disi ve ara yol 90km..hesablarin tümü bu sekilde yapilir yani
sehir ici %30 %30 otoyol arti gerisi 90km ortalam hiz ile normal sehirlerarasi yol...
3,8liteye gelelim 90 la giderseniz sehir disi bu normal bu rakamlara 1.3cdti de gelir
simdi 1.3cdti yol benim deneyim 140 yeri gelince 160 baznen tabiiki 120 ile ortalama 4,5 litre yakiyor...buna kim ne eklerse eklesin biraz inandirici olmaz..
shir ici 5,3-5.6 arasi sakin kullanma kisin 6 litreyi gecmedi...buda zaten normal kisa mesafe yeri gelince 20km arasi degisen kullanima bagli...ha dersiniz bunun üstüne cikilirmi tabii kullanima bagli seri devirli kullanimla bu 6,5litreyi bulur onu denemedim...
simdi gelelim yillarin mercedes iscisi olarak m270cdi ye
iste burda benim aracim 17 kurus yakioyn diyene arabanin anahtarina iddiaya girerim
bakin samimi diyorum o aracin yakit degerleri ortada 9-12litre..
benimle e220cdi bir arkadas iddiaya girdi benim aracim 6 litre yakiyor bende o zaman omega otomatik 2.0 136 ps var...almanyadan yola ciktik onada dedim anahtari ortaya koyalim ilk benzinciye giren araci veri yaa dedi benim araba sifir seninki olsa olsa 17 bin euro dedim ama 17 bini begenmiyormusun madem iddialisin..neyse stuttgartdan yola ciktik..inanin 860km de mola verdim benzinciye cektim cünkü aksam namazi vakti geldmisti..o arkamda hemen benzinciye cekti hos benim isigim da 15 km olmustu yanali..ama önce namaz dedim..onu heyecanla benzinlige girini görecektiniz benim biligsayar 60 km daha gidebilirsiniz diye gösteriyordu...namazi kildim yanina gittim dedigim u oldu ah keske su 20 km ilerideki benzinciye gideydim seni göreydimcünkü emindim o sonunu kullaniyordu hele dizel icin bunu bilen bilir???
neyse sunu belirtmek istedim..3,8 litre 90 km icin sakin kullanisla fokusda opelde gider...lakin sehir ici M270cdi 17 kurus???? asla