Opel Astra J Akü Problemi

ömür0703

Kayıtlı Kullanıcı
52-Ordu
Herkese Selamün Aleyküm.

Aracım 2011 1.6 atmosferik manuel opel astra j aracımda sürekli olarak akü kendi kendine bitiyor, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Neleri kontrol ettirmeliyim ? Sorunun tespitini yapamadık.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sonradan takılma sea sistemi teyp varmı

• Beğen
Tepkiler: ömür0703
yok hocam

serviste yazılım attırdım, beyinde sıkıntı yok, şarj dinamosu şarj ediyor açık kalan hiç bir şeyi yok, servis aküden dedi ikinci sıfır aküyü taktık 1 ay sonra yine aynı

serviste yazılım attırdım, beyinde sıkıntı yok, şarj dinamosu şarj ediyor açık kalan hiç bir şeyi yok, servis aküden dedi ikinci sıfır aküyü taktık 1 ay sonra yine aynı

Öncelikle aracınızda kaçak olabilir. Bunun dışında aracınızın teyp -multimedia - araç lambaları açık kalan kısım olabilir. İyi bir elektrikçiye kontrol ettirdiniz mi ?

Birde takılan aküyü şarj edecek kadar yol yapıyor musunuz ? Örnek veriyorum 50 km kullanıp 4-5 gün araç yatıyormu ?

• Beğen
Tepkiler: ömür0703
araç serviste 1 hafta kaldı dediğiniz gibi açık kalan kısmı felan var mı diye bakıldı fakat bulunamadı 2. kez akü değişimi yapıldı. Araç hergün yaklaşık 20 km yol yapıyor . akşam bırakıp sabaha çalışmıyor.

Akü iki şekilde boşalır...1-Akü Zayıfsa uzun süre kullanılmazsa veya kısa süreli kullanılıyorsa biter...2-Akünün enerjisini çeken yani kontak kapalıyken hala çalışır durumda kalan bir parça varsa aküyü bitirir...

Aynen üstadların dediği gibi o zaman tek şey kaldı akü kontak kapalı kaç amper çekiyor ona bakılmalı

• Beğen
Tepkiler: 06Berkay ve Cemil
Arac kapali iken hangi sistemler devrede o sistemleri kontrol ettir mesela otomatik kilit sistemi olabilir su aldiysa

Hocam aracı taşıma moduna alıyorum yine akü bitiyor sabah yine aynı

Geri