DHL ile gelecek toplamda bana 366$ oldu. O vergilendirme detayını öğrendim. Ortalama fiyatı kargo dahil 3055tlye mal olacak. Vergilendirmeyi satın almayı yaptığım firmanın müşteri temsilcisiyle iletişime geçerek. Shipping invoice, gümrükleme faturasının tutarı 55$ olarak yazdılar, Tahmini olarak 100-150tl bir vergi ödeyeceğim
Normal şartlarda alcağım ekranın fiyatı kadar vergilendirme çıkıyordu. Çok araştırdım iyi bişey olsun kullanışlı olsun istedim eş değerleri Türkiye'de 2700-2900tl arası ki oda 2 gb ram 32gb hafızası var, ayrıca Carplay özelliği ona uygun cihaz bulamadım.
Aliexpress bana sorarsanız Türkiye'de bulunan birçok siteden daha güvenilir, Toplamda yaklaşık 10-12 tane siparişim oldu, bunlardan 1-2 tanesinde yanlış özellikli ürün seçtim, iptalini yaptım tutar 10-14 gün içinde iade yapıldı. Onun dışında şuanki sistemde puanına göre iyi bir satıcıdan alırsanız, anında sizinle iletişime geçiyorlar. Ayrıca bazı durumlarda, kargonuz 10 gündede gelebiliyor. 40 gündede gelebiliyor. Mevcut durum ve gümrükleme işlemleri bazen uzayabiliyor.Aklınızda bulunsun bu tarz ürünlerde sipariş verirken satıcıyla mutlaka iletişime geçin, ve shipping invoice kısmında mutlaka yardım isteyin yoksa aldığınız ürün kadar vergide ödeyebilirsiniz.
Garanti kısmında da şöyle 1 yıl teknik destek ve parça garantisi veriyorlar,örnek veriyorum bir parçası problem çıkardı, Size aynı şekilde ilgili satıcı tarafından yedek parçası gönderiliyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu tarz ürünlerde satan bir sürü satıcı var önemli olan ürünü almadan satıcı sizin sorularınızı cevaplıyorsa , ürünle ilgili bilgileri veriyorsa, zaten ürün elinize geçene kadar iade hakkına sahipsiniz. Emin olun hepsiburada.com 'dan daha iyi iade hizmeti veriyorlar
ulaşmak için link bırakıyorum..
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com