OPEL ASTRA K 1.6 DİZEL OTOMATİK YOKUŞTA ÇEKİŞ PROBLEMİ

Tork konvertörlü araçların genelinde var bu durum. Manuel deneyin sorun devam ederse başka bi problem olduğunu düşünebilirsiniz.

Egr nin tıkalı olması bana böyle bir problem yaşatırmı ?

Üstadım genelde Şanzımanın Selenoid valflerinden Kaynaklanır. Şanzıman Yağını değiştirip tekrar kontrol edilmeli. 7 adet Selenoid takımı 13.000 Lira civarındadır.

Tork konvertörlü araçların genelinde var bu durum. Manuel deneyin sorun devam ederse başka bi problem olduğunu düşünebilirsiniz.
Manuel denedim fakat devam etmekte problem

Üstadım genelde Şanzımanın Selenoid valflerinden Kaynaklanır. Şanzıman Yağını değiştirip tekrar kontrol edilmeli. 7 adet Selenoid takımı 13.000 Lira civarındadır.
Son tespitlerimde 2 ve 3 cü viteslerde bunu yapıyor 2 bin devirden sonra gaza yüklendiğimde selenoidlerinin bozulmuş olabilir sanırım.

3e atmadan 2. viteste çıkmayı denedinizmi. Araç otomatikte yada manuel olarak 3. vitese erken aldığı için tork sorunu oluyor ve kararsızlık oluşuyor. Aracınız kmsi nedir? Kolay sorun çıkartacak bi şanzuman yok aracınızda.

3e atmadan 2. viteste çıkmayı denedinizmi. Araç otomatikte yada manuel olarak 3. vitese erken aldığı için tork sorunu oluyor ve kararsızlık oluşuyor. Aracınız kmsi nedir? Kolay sorun çıkartacak bi şanzuman yok aracınızda.
2. Viteste düz yolda giderken gaza yüklendiğimde 2500 devirden sonra filan aynı şekilde bunu 3 vitestede yapıyor fakat diğer viteslerde böyle bir problem yaşamıyorum ve bu viteslerde geçiş yaparken bazen sert geçiş yapıyor. Bunları bugün deneyerek fark ettim

Yetkili servise uğrayın. Konu ile ilgili bir yazılım, güncelleme yapılabilir.

Geri