Opel Aura büyülüyecek

aynen katılıyorum... VECTRA büyük bi arabaya yakışan en güzel isimdi. AURA neymiş ya golf gibi bişi oldu bu şimdi :D ama inşallah şöle olur diyorum... Hani opel bazı ülkelerde arabalarını farklı markayla satıyodu ya belki bu olay da öledir diye düşünüyorum ben..

Bence de öyle olacak...
Yoksa Opel'in işi bir hayli zor olur...

Kendi adıma konuşayım; O kadar param olsa ve araba almaya kalkışsam Opel Aura'yı bırakın almayı aklımın ucundan geçirmem...

"Arabanın markası ne?" diye sorduklarında aslanlar gibi ağzım dolu-dolu "Vectra" demek varken ağzımı yaya-yaya "Aura" diyemem... :D

Bu linkte "Saturn Aura/Opel Vectra" diyor... Bence de böyle olur...

Özellikle son yıllarda Opel Vectra'nın rakipleri (Volkswagen Passat, Renault Laguna, Ford Mondeo) oldukça iddialı tasarımlarla kasalarını yenilediler ve Opel Vectra bir hayli geride kaldı... Şimdi hem kasa yenileme hem de isim değişikliği Opel'e faydadan çok zarar getirir... Opel'in hiç değil Vectra'nın çekirdek müşterisini ve hayranlarını elinde tutması lazım... Yoksa bu rakiplerle işi çok zor olur... Misal; yukarıda saydığım modelleri günlük hayatta telaffuz ederken marka adına ihtiyaç duymayız... Çünkü model adları kendi başlarına bir marka haline gelmiş durumda, Vectra'da için de bu durum geçerli...

yorum budur.. klavyene sağlık olayı güzel özetlemişsin.. :alkis: :alkis: :alkis:

Bence de öyle olacak...
Yoksa Opel'in işi bir hayli zor olur...

Kendi adıma konuşayım; O kadar param olsa ve araba almaya kalkışsam Opel Aura'yı bırakın almayı aklımın ucundan geçirmem...

"Arabanın markası ne?" diye sorduklarında aslanlar gibi ağzım dolu-dolu "Vectra" demek varken ağzımı yaya-yaya "Aura" diyemem... :D
:D :D :D e yani vectra daha agır daha asaletli bi isim

Türkiye de kendiniz isim koysadınız ne derdiniz vectra ya türkçe isim...

Türkiye de kendiniz isim koysadınız ne derdiniz vectra ya türkçe isim...

Hiç düşünmedim...

Fakat Opel Amerikan GM şirketi bünyesinde bulunan bir Alman markası olmasına rağmen model isimlerinde ne İngilizce ne de Almanca isim kullanır... Daha çok Latince veya Grekçe anlamlı kelimeleri kullanırlar...

Vectra'da böyledir...
Grekçe "belirli bir yönden gelen kuvvet" anlamındadır...

opel sonunda sesimi duydu 4x4 :D

aura değince insanın aklına smart türü arabalar gelyor ne biçim isim... isim değişikliği firmanın prestijini zedeler. imajı sağlam markanın en son yapacağı iş isim değiştirmektir.

Geri