selam arkadaşlar ben daha önce Avrupa araba kullanmadım hiç ilk defa kullanıyorum....daha önce 20 sene yerli araba kullandım(Tofaş-reno v.b)bu tür yerli arabalarda debriyaj baskı balata bittiği zaman pedal çok yukarda kavrar.. baskı balatayı yenilediğin zaman pedal en aşağıdan kavrar ....şimdi gelelim benim sorunuma ben geçenlerde bir opel vectra 1.6 GL aldım aracı kullanırken pedal aşırı derecede yukarda kavrıyordu. aracı sanayide 2-3 tane ustaya gösterdim motorunun çok iyi olduğunu fakat baskı balatanın öldüğünü söylediler çünkü araba atik değildi çabuk hız kazanmıyordu sanki( aracın arkasından biri tutuyormuş gibi )sadece bir tamirci ise aracın baskı balatanın çok iyi olmadığını fakat aracın hantal olmasının sebebi katalizör yada eksozun tıkalı olduğunu söyledi.... ben aracı aldıktan sonra ilk işim baskı balatayı değiştirdim fakat araç bakımdayken ben aracın yanında değildim...aracımın pedalı hayla yukarda kavrıyor....
şimdi sorularım şu!!!!!
1. sorum= Avrupa arabalarda debriyaj halatı olmayan (hidrolikli) araçlarda baskı balata sıfır olsada pedal en aşağı kısımda kavramazmı ???benim pedalım gine yukarda kavrıyor
2.sorum= aracım hayla hantal. motor iyi baskı balata yeni acaba gerçekten katalizör veya eksoz tıkalı olabilirmi.
3.sorum=yoksa opel vectranın özelliğimi bu....benim daha önceki aracım Tofaş şahin marka bir araçtı şahinle 80 km hızla çıktığım rampayı opelle 60 km hızla çıkıyorum
yada tamirci beni kandırdı hiç bir şey değiştirmedi değiştirmiş gibi yaptı...,
lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz
şimdi sorularım şu!!!!!
1. sorum= Avrupa arabalarda debriyaj halatı olmayan (hidrolikli) araçlarda baskı balata sıfır olsada pedal en aşağı kısımda kavramazmı ???benim pedalım gine yukarda kavrıyor
2.sorum= aracım hayla hantal. motor iyi baskı balata yeni acaba gerçekten katalizör veya eksoz tıkalı olabilirmi.
3.sorum=yoksa opel vectranın özelliğimi bu....benim daha önceki aracım Tofaş şahin marka bir araçtı şahinle 80 km hızla çıktığım rampayı opelle 60 km hızla çıkıyorum
yada tamirci beni kandırdı hiç bir şey değiştirmedi değiştirmiş gibi yaptı...,
lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz