Doğrudur o konuda şüphem yok zaten mazdanın en çok sevdiğim iki modelinden biridir RX-8 diğeride RX-7 ama ben en çok RX-7 hayranıyım özellikle hızlı ve öfkeli filminde en iyi drift arabasıydı RX-7 az lastik yakmazdı
yalnız ikinci eli pek yok sanıyorsam bunların ?
Tüm yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, sorunla ilgili çok faydalı yardımlardan sonra kafam şimdi daha rahat. Bu sitenin gerçek teknik paylaşımlarda bulunduğunu biliyordum zaten, diğer araba sitelerinin çoğu işin hava yönüyle ilgilendiğinden teknik ayrıntılarda biraz fos çıkıyordu, onun da farkındaydım.
"Fast & Furious" filmini diyorsun onun 2. yada 3.bölümünde (Japonya'da cekilen bölümü) RX-8 de vardı. RX-7 efsanenin başlangıç modeli ancak RX-8 görüntü ve tasarımdan taviz verilmeksizin çok daha geliştirilmiş modeli. RX-7'yi gerçeğini hiç görmedim ve pek bilmem de ancak RX-8 her halukarda şehir içi kullanıma daha uygun görünüyor. Gazladığın zaman yola yapışıp uçan gazlamadığın zaman düşük devirde Peugeot J9 minibüs gibi sorunsuz ağır ağır gidebilen bir araç. Ayrıca arka kapıları geriye doğru açılabiliyor:
Bu haliyle araç aslında sadece bir spor aracın ötesinde anlama sahip. Hem spor hem gerçek 4 kişilik sedan gibi. geriye doğru açılan kapılar başka bir tek Rolls Royce da var, çok özel şeyler.
Ben 2.el temiz kazasız 40bin TL'ye aldım, kendimi şanslı sayıuorum. 150bin TL'Lik mercedes bmw de bulamaycağım bir havayı buluyorum bu araçta.
2.elinin olmamasının önemli sebebi 230HP civarı diğer spor araçlara göre 20% daha çok benzin tüketmesi ve motoru iile ilgili çıkan söylentiler yüzünden. Ancak motor bakımı bilinçli yapılmış, ciddi kazası olmayan bir RX-8 alırsanız, her gün işe git-gel gibi sürekli kullanmadığınız takdirde ciddi benzin masrafı çıkarmayacak, tatmin edecek araçtır. 1300cc old için benimkinin senelik vergisi 360TL ayrıca. önceki 2008 1400cc aracıma daha çok vergi ödüyordum.
Bu aracı aldığınızda ara sıra zevk için kullanacaksınız, başka yolu yok. İnsanlar her bir yere, markete ekmek almaya bile arabasıyla gitmeye alışmış, RX-8 öyle markete gidilecek türden araba değil.
Bir de motorun bakımına yağ değişim aralılkları vs dikkat edeceksiniz. Cunku pistonlu motorlar gibi bakımsız kalmaya karşı toleransı olmayan bir motor. Ancak pistonlulara göre hareket eden motor parçası çok az ve sade olduğu için eşsiz motor sesi var. Elektrikli motor gibi bir sesi var, çok değişik. 10bin devre çıkarsanız dahi motor aşırı bağırmıyor, belli bir desibeli geçmiyor, tok bir sesi var.