...::Opel Corsa "C" Hakkında Tüm Soru ve Cevaplar::...///

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre-G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
süper çözüm ancak birde bunu çöz , ben işteyim ve benim hatun kayınvalideme gidecek ve çocukta annesini görmedimi aglıyor ne yapmalıyım.

:eek::)

ilgin için çok teşekur ederim
hmmm sizde durum farklı tabi, kitapçıkta hava yastığını iptali ile ilgili malesef bir açıklama yok. sadece ön yolcu koltuğu doluluk algılayıcısı varsa kullanıma müsade edilir ancak bu sistemin olmadığı durumlarda sadece koltuğu en geri kademeye ayarlayıp sıkıca bağlayarak müsade edilir gibi bişeyler yazıyor. bazı araçlarda bir düğmeyle hava yastığını etkisiz hale getirilebiliyor, bizim araçlarda olmaması eksiklik. ama araştırmak gerek, belki bir yolu vardır.

Herkeze iyi akşamlar

kar lastiği almayi düşünüyorum michelin falan düşünüyorum ankarada fiyat ve uyguna alabileceğim bir yer varmi ve başka lastik tavsiyeniz varmi. Teşekkurler

herkeze merhaba bu arada lastik aldım, bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim

aracıma 1,2 günce bakım yaptırıdım ama serviste değil tanıdık bir ustada herneyse yağ değişimi yaparken kalfası 4 lt yağı basmın çok sonra fark ettim neyse birşey olmaz zaten 4 lt kapasitesi var dedi ancakazla kitapçıkta 3,5 lt diyor artı fazla konması durummunda motora zara verir diyor yarım lt birşey olurmu ne dersiniz. tşk.

Edit.

Başlıkta Corsa C yazıyormuş kusurabakmayın.

Son düzenleme:
ne guzel 2.5 senedir sorun yaşayan yok :)

Varda burda konuşan yok :)

hahaha konular biraz daha sıkı olmuş ve detatlar ortaya çıkınca tabii yerel konu oluyor

benım sıkayetım yalıtım konusunda. 1.7 dti resmenn sankı motoru bana takmışlar oyle calısıyor kabindeki ses fazla. üşenmesem komple soyacagım on torpidoyu ve yalıtım yapacagım ama deymez.

Yalıtım konusunda esik bir araç hakketen ama bunun nedeni tamamen yakıt ekonomisi için ağırlıktan tasarruf edilip konulmaması gibime geliyor...Tabi başka nedenlerde olabilir fakat sadece kapılara ses izalasyonu uygulamamla yaklaşık 50 kg daha fazla ağırlık ekledim araca ve gerçekten çamurluk altlarından ve ön konsol kısmından sesler cok fazla gelmekte..fitillere mutlaka serum lastiği uygulamak lazım kapılara izalasyonlu olunca net bir biçimde kapı fitillerinin yetersiz oluğu anlaşılıyor.Bu arada 4kapılı olanlar için arka camların kollu sistem olması gercekten dezavantaj çünkü çoğunlukla kol ne kadar yukarı cekilirse çekilsin yol durumundan dolayı zamanla aşağıya doğru düşüyor bunu engelemenin yolu ya 3 günde bir camı koldan kapatacaksız ya cam kaldırma tamir kiti ile biraz daha problemi yaşamayacaksınız yada en pahalası ama düzgün olursa ömürlük kullanabileceğiniz komple elektronik sisteme geçip 4 cam otomatik olacak...

Yalıtım konusunda esik bir araç hakketen ama bunun nedeni tamamen yakıt ekonomisi için ağırlıktan tasarruf edilip konulmaması gibime geliyor...Tabi başka nedenlerde olabilir fakat sadece kapılara ses izalasyonu uygulamamla yaklaşık 50 kg daha fazla ağırlık ekledim araca ve gerçekten çamurluk altlarından ve ön konsol kısmından sesler cok fazla gelmekte..fitillere mutlaka serum lastiği uygulamak lazım kapılara izalasyonlu olunca net bir biçimde kapı fitillerinin yetersiz oluğu anlaşılıyor.Bu arada 4kapılı olanlar için arka camların kollu sistem olması gercekten dezavantaj çünkü çoğunlukla kol ne kadar yukarı cekilirse çekilsin yol durumundan dolayı zamanla aşağıya doğru düşüyor bunu engelemenin yolu ya 3 günde bir camı koldan kapatacaksız ya cam kaldırma tamir kiti ile biraz daha problemi yaşamayacaksınız yada en pahalası ama düzgün olursa ömürlük kullanabileceğiniz komple elektronik sisteme geçip 4 cam otomatik olacak...

o nasıl bır ızolasyonmuş da 50 kilo eklemiş?

Geri