Kendim, bakım yapmadan önce bir parça listesi çıkarırım. Bu, bir bakım için gereken parçalar, genelde şu şekilde olur.
Hava filtresi
Yağ filtresi
Yağ
Polen filtresi
Buji yada mazot filtresi.
V kayışı
Gergi kütüğü yada gergi rulmanı
Fren diskleri, fren balataları.
Baskı balata
Triger zinciri
Fren hidroliği
Şanzıman yağı
Antifiriz
Kabaca her 15 binde bir yada yılda bir yağ ve filtreler değişir. Kayış ve bujinin de 60 yada 30 bin olması lazım. Zaten 2 balata değişiminde bir disklerin de değişmesi gerekiyor torna olayı kişiye göre değişir ama dikkat etmek lazım. Yetkili servislerde neyin kaç kilometrede yada kaç yılda bir değişmesi gerektiği de yazar bu arada. Kullanım kılavuzunda da yazıyor mu bilmiyorum.
Ben çoğu işi kendim yaptığımdan dolayı işçilik ödemiyor, bu sayede malzemeleri orijinal parçalar kullanarak yapabiliyorum. İşçilik ödemek zorunda kalsaydım yan sanayi parça almak zorunda kalırdım. Bu arada filtreleri mann marka tercih edebilirsin orijinal üreticidir. Sadece gm logosu olmaz üzerinde.
Antifirizi 2 yılda bir değişirim mesela, değişimi en kolay sıvıdır. Yalnız antifiriz koyduktan hemen sonra dikkat edilmesi gereken bir konu var ki o da sızıntı ve kaçaklardır. Antifiriz değiştikten sonra gözlem yapın motorun altına üstüne ve genleşme kabına bakarak. İlk günler azalma olabilir ama devam ederse sızıntı işaretidir.
Fren hidroliği 5 yıl falan deniyor ama ben onu da 2 yılda bir değişme taraftarıyım.
Şanzıman yağını hiç değiştirmedim çok istememe rağmen. İnşallah bu hafta değişeceğim. (135 bin km oldu manuel araç)
100 bin de keyfi olarak zincir değiştirdim.
Baskı balata halen değişmedi ama değişmesi gerekiyor değişse iyi olur [emoji4]
Onun dışında merak ettiğiniz bir şey varsa yazın buradan mutlaka [emoji106]
SM-J710GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi