Opel Corsa D aracındaki otomatik vites arızası

m0xtreme

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Öncelikle herkese hayırlı sabahlar.
Aracı alalı hemen hemen 1 sene oldu d kasa 2011 111.yıl 1.4 twinport aracım.Yazın hararet yaptığı için motoru komple (üst kapak,blok,pistonlar vs.) değiştirmiştim. Şimdi bi iş sebebiyle Ankara’ya gidip geldim. Dönüşte araç bi anda arızaya geçip üzerinde anahtar olan işareti yapıp gaz pedalı çalışmamaya başladı. Bi şekilde aracı eve getirdim. Aracım otomatik vites. Ufak bi rampa çıkarken bile artık sürekli aynı şeyi yapmaya başladı. Araçla 10 mt gidemiyorum. Sanırım şanzıman da bir sorun var çünkü gaza bastığımda vites geçmeyip araç arızaya geçiyo ve istop edip tekrar çalıştırmadan gaz pedalı çalışmıyor. Bilgisi olan biri ne olduğuyla alakalı yazabilir mi. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Cihaza bağlatıp arıza kodlarına baktırmanız işi kolaylaştırabilir. Dediğiniz gibi şanzıman kaynaklı olabilir farklı bir sebepte olabilir, map sensörü gibi basit bir sebebi de olabilir. Bir ustanın cihaz desteğiyle yerinde gözlem yapması daha sağlıklı olur. Bu şekilde ucu açık çok ihtimal var.

Cihaza bağlattığım da kodunu bilmemekle beraber şanzıman tork konventörü arızası veriyor. Oğlumun okulu yakın, kısa mesafede D de değilde 1. Vitese alıp ufak ufak gidince bi problem olmuyo ne zaman 2 ye alsam 5 metre gidemiyorum

Aracınız kaç bin km de?

173bin. 6 bin km’dir bende

Şanzımanınınız yağ kaçakları nedeniyle yağsız kalmış olabilir veya yaş ve km itibariyle revizyon görmesi gerekiyor olabilir. Eğer yağla çözülecek bir durumsa aracı bu şekilde hareket ettirmeniz arızayı ve masrafı büyütür. Yağ durumunu netleştirdikten sonra gerekirse aracı çekici ile bir şanzıman ustasına götürün. Bu şekilde kullanılması riskli.

Corsa D araçlarda şanzıman yağına motor suyu karışabilmektedir. İnşallah böyle bir sorun değildir.

Geri