Opel Corsa Servis Periyodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba aranıza yeni katıldım sıfır opel corsa aldım çok memnunum bunca zaman araba kullanmadımı anlattı bana opel kitapçığını kurcaladım biraz ama pek önemli bilgi göremedim

size sorum şu opel corsa 1.3 dizel motor ilk servis bakımına kaç km de götürmeliyim sonraki periyodları nedir servise götürmek için o kmde götürmezsem garantiden çıkıyormu birde opel corsa hakkında bildiniz hani şu şekil kullanırsan araba daha ii olur falan bişi varmı ??

servis e 15 bin km de bir gideceksin yada arabanın km ekranında INSP yazısı çıkacakdır bu aracın servise gitmesi gerektiğini söler yani 1 sene geçmiş demek oluyor buda . ama kullanılan yağ türüne göre de 7500 km de gitmen gerekebilir. ben 15 binlik yağ kullanıyorum periyodik olarak 15 binde gitmelisin

kutluhan saol arabayı sıfır aldık içinde 7500kmlik yağmı vardır 15binlik mi ? nası anlarız

abicim anlayamazsın servise sor aldığın yere. ama büyük ihtimalle 7500 lükdür . bende ilk aldığımda 7500 de gittim benimde 1.cdti soraki bakım da da 7500 lük koy araban 15000 km olduğunda servise 15 binlik yağ koymalarını söle ki masrafın az olsun. keyilfli kazasız sürüşler

Bende 1.3 Cdti kullanıyorum, ilk aldığımdan beri yağ konusunda hiç bir problem yaşamadım ama Sen genede servise sor tabi, ben ilk bakıma 15000 km de gitmiştim.

15000 de değilde 20000 kmde de bakıma gitsen garanti bozulmaz sanırım...

Tekrardan hayırlı olsun araban...

Bende 1.3 cdti kullanıyorum 7500 km de yağ takviyesi yapılmıstı sadec 500 gr kadar eksilmiş onun dısında 15000 bakımı yaptırdım
aracın hayırlı olsun bu arada

Bende 1.2 benzinli kullanıyorum, alınalı tam bir yıl oldu ve aynı zamanda 7500 km ye geldi, ekranda InSP servis uyarısı bu yüzden çıktı demekki.Bu arada , bendeki uyarı , motoru çalıştırınca ( 1-2 sn. içinde) kayboluyor.
Bu normal midir? yinede Bir boşlukta servise uğramak lazım.

Benim cdti ilk 15000 bakımında yagı değiştirmediler ozamanlar öle imiş hatta faturadada gözükmüyor ilk yag değişimim 30000 de oldu ama ben ozamana kadar yag ekledim.ayrıca 7500 de falanda gitmedim ama simdi 15000 de yağ değiştiriyorlar.

Bence de 15.000 olması lazım. Aracı teslim alırken sana kitapçıklar veriyorlar. Onlardan bir tanesi Araç Servis Bakım Kitapçığı onun üzerin de beyaz bir şerit ve büyük kırmızı harflerle aracınızın bakımı için uyarı notu yazar. Bir yıl veya 15.000Km diye hangisi önce tamamlanırsa o zaman servise gitmen gerekir. Aksi takdirde garanti kapsamı dışın da kalır aracın bilgin olsun. Yağa gelince aldığın servise sor bana ilk zamanlar yağ eksiltir kontrol et ve tamamla diye söylediler. Ama bakım için de 15.000 veya bir yıl dolunca gelmemi söylediler. Aracın hayırlı olsun.

Geri