opel corsa yardım...

Arkadasım 4 yıldır corsa kullanan biri olarak lastikleri yumusak hamurlu al çünkü corsanın amortisörleri çok sert azda olsa gürültüyü keser ve birazda comforun artar,lastik olarak michelin pilot ,contiye göre daha yumusak hamurlu birazdaha ömrü kısa olabilir kışın kullanıyorum ve gayet memnunum, yazlıklarım ise fabrikasyon lastikler conti çok memnunum 65 bin km yaptım diş seviyeleri çok iyi olmasına rağmen yanaklarda çatlamalar mevcut sert hamurlu olmasından kaynaklanıyor .Lastik alacak isen conti yada michelin tavsiye ederim.
Park sensör kesin taktır çünkü parkı kolay olsa bile bazen yolda babalar oluyor görmüyorsun ve aracın altına alıyorsun başıma geldi nerdeyse babanın üstüne çıkıyordum.
3-4. sorun için bence sorun yok
spoiler piyasada iyice düştü 150 ytl ye boyalı bir şekilde taktırabilirsin.

Merhaba Arkadaşlar;

Yardımlarınız için teşekkürler.Genel öneriler üzerine michelin düşünüyorum.Diğer sorunlar için de servise gideceğim.Birkaç sorun daha olacak sizlere.Arabamı alalı 2 ay kadar oluyor. Pek anlamam ama öğrenmek istiyorum.Bu nedenle sizlere çok basit gelen sorular sorarsam kusura bakmayın :(

1. aracı çalıştırıp yola çıktıktan bir süre sonra havalandırmadan anormal derecede toz kokusu geliyor.Bunu önlemek için ne yapmalıyım?Klimanın bakımı filitresi gibi bir şey var mıdır?Kendim bakabilir miyim? motorun neresindedir?
  2. motordaki parçaları detay anlatan bir klavuz var mıdır nette?ya da servisten alabilir miyim? kendimin bakımını yapabileceğim parçalar nelerdir?
  3. motor suyu olarak saf su mu kullanmalıyım?Başka nerelere saf su kullanılıyor?carpex saf su satınca dank etti bana :)
  4. Servis olarak istanbulda tavsiye alabilir miyim?Bana en yakın yer Erdemir...

bilgi verebilecek yok mudur?Konuyu yanlış yere mi açtım acaba?
:help:

1. polen filtresi çok kirlenmiştir yeri ise sileceklerin ortasına gelen kısmın altında çıkarmak içinde kaputun ordaki üst kısmında bulunan soldan saga uzanan siyah lastigi kaldırın siyah parçanın vidalarını sökün içinde polen filtresini göreceksiniz. ikitane mandalla tutturlmuştr. mandalları açın ve çıkarın. forumda arama yaparsanız ilgili konular var:

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=28721&highlight=polen+filtresi
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=27708&highlight=polen+filtresi (parfum kokmasını isteerseniz bu link :))

motoru anlatan klavuz varmı bilmiyorum ama aracın kullanma klavuzunda motorla ilgili ufak bilgiler var. onlarda sadece sarı kapklı olan seyler diger parçalar sizin kontrolumuz dısında ellemeyin diyolar :) bendede corsa c var bende pek anlamıyodm ancak konuları takıp ederek aracınneresnde ne var biraz daha ii biliyorum.
servis olayına gelince yetkili servis olrak odak la çalşmıştım ancak arabnın garantisi bittigi için tekrar gitme fırsatım olmadı sadece uzun yola faln çıkarken kontrol etmeleri için bi götürüyorum. bilgiler umarım işine yarar...

bu öne doğru yığılma için easytronic vites programında bir değişiklik yapabilir mi servis?2. vitesden 1. vitese daha geç geçse yığılma olmayacak. ben manuele alıp denedim. 2'den 1'e erken alınca sorun oluyor ge alınca değil...

bence vitesdeki yığılma sizin bu tür şanzumanı olan aracı kullanma tarzınızla alakalı.otomatik vitesler hertürlü ayarı kendisi yapar ancak sürücünün fren ve gaz tepkisine göre farklılıklar gösterebilir.zamanla alışacaksınız kanaatindeyim.şimdi hiç bilmiyorken aracın sağını solunu fazla kurcalamayın derim.muhtemelen yeni olduğu için heveslisinizdir.yanlış bişey yapmayın.hava filtresini ve polen filtresini değiştirmek kolay ama önce bir servisde yapılırken görün anlayın derim.saf su falan hikaye antiiriz koydurun araca mevsim zaten kışa geldi.hata cam suyunu bile antifirizli koydurun.yağını mutlaka orjinal koydur ucuza kaçmalastiklerde sessizlik iyi tutuş ve konfor istersen michelin taktır derim.sensör taktırmak faydalı aa corsanın spoylere ihtiyacı yok hata çok çirkin durur bana göre.saygılar.

Geri