Opel degiller ama yakinda opel de olacak

Halil Kara

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaslar.Kendime ait bir aracim yok.Yakinda kismet olursa 1.7 cdti combo sahibi olabilirim.Bugune kadar opel araclarini hic kullanmadik kismet olursa yakin zamanda olacak.Bende simdiki araclarimizi koyayim dedim.

2001 passat 1.9 tdi 130 hp comfortline.Arac orjinaldir uzerinde hicbir mod. yoktur.Arac benim degil zaten dayimlarin.Bosta oldugu icin ben degerlendiriyorum.:)
Kucuk bir deneme yapmistim.0-100 km hizlanma:
http://youtube.com/watch?v=xQkAjNiUv7o

37359558eh1.jpg

cimg1650ps0.jpg

cimg2002wo8.jpg

Canavarin gece hali:
67139847la6.jpg

Canavarin piknik hali:
58381873qa1.jpg

92514651my9.jpg

2005 jtd doblomuz
57261802dq2.jpg

Jtd ye taktigim xenon far ampulleri:
89731174sz2.jpg

Hosca kalin...

Son düzenleme:
hocam seni vwturk forumlarından tanıyorum. Aramıza hoşgeldin. Araban gerçekten çok güzel. fakat combo tercihini anlayamadım. Öğrencisin! neden combo?

Tesekkurler arkadaslar.Allah kimseye kaza bela vermesin insallah.

@Halit kardesim evet ben vwturk e de yaziyorum.Ordaki nickim farkli.
Benim 11 bin ytl civarinda param var.Bir sene boyunca arac alabilmek icin web masterlik ve 3d cizimleri icin para kazandim.Cok sukur yine arabasiz kalmiyoruz ama kendime ait bir aracim olsun istiyorum.Kafama gore mod yapayim surekli yanimda olsun istiyorum ama bu butceyle alacagim araca icim pek isinmayacagi icin mecburen peder beyin de bana destek olmasi lazim.O da sagolsun destek oluyor ama kendisi ticaretle ugrastigi icin illa ki ticari arac almak gerekiyor.(kdv den dolayi).Ticari araclar icerisinden dobloyu kullaniyoruz.Gercekten de tam bir ticari arac ama konfor namina hicbirsey yok.Caddy fazla pahali ve arkasi makasli oldugu icin combonun rahatligini veremiyor.Ayni fiyatta olsa alirdim ama.Torneo yu kesinlikle almam.hem fazla yakiyor hemde traktor gibi calisiyor.Cikardigi se kadar yuruse onu gececek arac tanimiyorum.berlingo-partner-kangoo sinifinin gerisinde oldugu icin onlara hic bakmadim zaten az cok da biliyorum o araclari.
Geriye sadece combo kaliyor.Combo rakiplerine gore epey konforlu bir arac.1.7 cdti motoru da performans yonunden beni tatmin edebilir.Zaten araci alirsam hemen olmasa bile kisa sure sonra chip tuning uygulamayi dusunuyorum.600 euro karsiliginda +25 guc alacak yazilimlar var piyasada.yani 125 hp gucte comboya fazlasi ile yeter dusunuyorum.Birde genis uzun araclari seviyorum.Kucuk sinif arac secimi yapmak istemiyorum.
30 bin ytl civarinda ikinci el tertemiz bir suru otomobil bulunabiliyor fakat ticari olmadiklari icin kdv den dusemiyorsun.Onun icin mecburen ticari almak gerekiyor.Yoksa binek anlamda kullanmak icin 30 bin ytl ticari arac icin verilmez ama tabi verenlerde vardir zevk isidir ben birsey diyemem o konu hakkinda.

Saygi ve sevgilerimle.

Al kardeşim al combo al çok güzel araç gerçekten bende ilk başta istemiyordum bindikce sevmeye başladım keretayı. Kimi arkim dalga geçiodu aaa Gsi den inip Combo yamı binecen die malesef benzini onlar koymuo ;) Onada koyarsın benim gibi 17 leri , angel farları olur sana miss ;) tadından yenmiyor valla :D:D

bence combo ya chip tuning e fln hıc gerek yok diye düşünüyorum.bazı tanıdıklarım hiç tavsiye etmıyorlar.motorun omrunden yıyormus chıp ler.ama ne kadar dgoru ya da yanlıs bılemem.tabı sen bılırsın senın araban senın secımın kardes kazasız belasız...

1.7 CDTI motor için henüz bir yazılım üretilemedi..İlerde birileri ilgilenirse belki çıkar..

Box takılabilir böylelikle 122 Hp ve 290 Nm kullanabilirsin..

Combo gerçekten doğru bir seçim olur..

Tesekkurler arkadaslar iyi dilekleriniz için.
Sayın Mehmet bey yanılmıyorsam 1.7 cdti için chip yazılımı var.Superchip in +25 hp sagladigi bir chip i olmasi lazim.Usta oyle soylemisti.Ben zaten hemen yaptirmayacagim chip tuningi.Aradan soyle en az 4-5 ay gectikten sonra yaptiracagim.Tabi o da garantiyi bozmazsa eger.Garantiyi bozarsa yaptiramam.
Araci alirsam hemen ekletecegim ozellikler:Philips H7 6000K xenon-komple krom port bagaj-siyah cam filmi-yan citalari, kapi kollarini ve arka tamponu aracin rengine boyatmayi dusunuyorum.Siyah renk olsun istiyorum.Alacagim yer de kol dolyama+hiz sabitleme veriyor hediye olarak.Bir de bugunlerde kampanyasi varmis.1200 ytl degerinde mazot fisi veriyorlar.

Hosca kalin.

Al kardeşim al combo al çok güzel araç gerçekten bende ilk başta istemiyordum bindikce sevmeye başladım keretayı. Kimi arkim dalga geçiodu aaa Gsi den inip Combo yamı binecen die malesef benzini onlar koymuo ;) Onada koyarsın benim gibi 17 leri , angel farları olur sana miss ;) tadından yenmiyor valla :D:D

Imzaninzdaki arac cok guzel gorunuyor.Masallah Allah kaza bela vermesin.Acaba imzanizdaki combo ile ilgili fotograflar forumda mevcut mu?Incelemek isterim.

Hosca kalin.

bence combo ya chip tuning e fln hıc gerek yok diye düşünüyorum.bazı tanıdıklarım hiç tavsiye etmıyorlar.motorun omrunden yıyormus chıp ler.ama ne kadar dgoru ya da yanlıs bılemem.tabı sen bılırsın senın araban senın secımın kardes kazasız belasız...

Sevgili kardesim chip tuning motorun omrunu yemez.
Chip tuning dedigimiz sey motorun atesleme, benzin ve avans haritasıyla oynayarak (Turbo araçlarda turbo basıncını da yükselterek) motorda uretici firma tarafından cesitli nedenlerle gizli bırakılmış gücün bir kısmının daha kullanılmasını sağlamaktir.Dikkat ediniz bir kismini diyorum.Alabileceginiz maksimum deger degil yani.
Uretici firmalar motordan alinacak gucun %100 unu kullaniciya vermez.Bunun cesitli sebebleri vardir.Ornegin yakit sarfiyati-cevre kirliligi-olası kötü benzin kullanımları-dusuk devirde yüksek viteste kullanımlar-bakımların aksatılması gibi bir cok nedenden dolayi %100 verim alinamaz motordan.Bu kisitlanir.
Biz kisitlanan gucun bir miktarini daha alacagiz chip tuningle.
Chip tuning uygulandiktan sonra araci normal sekilde kullandiginizda yakit tuketiminde azalma bile yasanabilir.Cunku tork degerleri de epey artacaktir ve arac daha iyi kendisini toplayacak fazla zorlanmayacaktir.Boylece daha az yakit tuketecektir.Fakat uygulamaya baktigimizda chip tuning uygulayan kimseler araclarini surekli performansli kullandiklari tabiri caizse dip gazda kullandiklari icin arac dogal olarak fazla yakit tuketiyor-motorun omrunde de bir nebze de olsa azalma oluyor.
Nasip olurda combo 1.7 cdti alirsam zaten ben onu cok uzun sure kullanirim.Yilda 15 bin km ancak yaparim.Belki de yapmam.En az 6-7 sene kullanirim.Uzun seneler kullanacagim icin araci kendi kafama gore mod ederim.Seve seve de kullanirim.

Saygilar.

Geri