opel iyi temsil edilemiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
buna şöyle açıklık getirmek lazım bir satış bayii ve ya yetkili servis olabilmek için harcanan meblağları bir kenara koyalım talebin çok olduğu anlarda adamlara genel distribitörden belii sayıda,belli renkde,belli donanımlarda araçlar gönderiliyor hal böyleyken bayii de haklı olarak elinde o an mevcut olan aracı satıp hem bayiiler arası genel imajını,hem de kar marjını korumayı planlıyor o sebeple de müşterisini bu yönde ikna çabası içerisine giriyor bu kadar basit ,bayiilerde özellikle satışta öyle boş eleman barındırmazlar, hepsi de konusunda eğitimden geçirilir, öyle müşteriyle muhatap edilir...kısaca tamamen satış politikası

evet katılıyorum bundan dolayı yapanlar çoğunlukta fakat adam direttiğinde kendiside inanmadığı öğretilerini devamlı bizi iknaya çalıştığında sinir bozucu oluyor.

evet katılıyorum bundan dolayı yapanlar çoğunlukta fakat adam direttiğinde kendiside inanmadığı öğretilerini devamlı bizi iknaya çalıştığında sinir bozucu oluyor.
haklısınız, bazıları insanı almayı düşündüğü araçtan soğutana kadar uğraşıyorlar ama işte ne yapsınlar satacaklar,prim kazanacaklar vs.vs onlara da fazla kızmamak lazım ben çocukluğumdan hatırlıyorum okula kaydolurken yabancı dili ingilizce istemiştim herkes gibi adamlar zorla fransızca yazdı neymiş ingilizce hocası yokmuş dersler boş geçiyormuş,o gün bu gündür ingilizce bilmemenin ve öğrenemememın eksikliğini, meymenetsiz tipini beynime kazıdığım müdür muavinine her daim aklıma geldikçe küfrederek telafi etmeye çabalarım :D eğitimci böyle yaparsa satıcı ne yapmaz ...

Yavaş yavaş Vosvos'a kaydım ben de. Opel'e olan ilgim eskisi gibi değil.

ne yazıkki bende o yala kayıcam 4-5 bin tl fark var ama değer hiç olmazsa satarken ikinci elde donanımlı araçlarının ikinciel değerlerini daha iyi muhafaza ediyorlar.

haklısınız, bazıları insanı almayı düşündüğü araçtan soğutana kadar uğraşıyorlar ama işte ne yapsınlar satacaklar,prim kazanacaklar vs.vs onlara da fazla kızmamak lazım ben çocukluğumdan hatırlıyorum okula kaydolurken yabancı dili ingilizce istemiştim herkes gibi adamlar zorla fransızca yazdı neymiş ingilizce hocası yokmuş dersler boş geçiyormuş,o gün bu gündür ingilizce bilmemenin ve öğrenemememın eksikliğini, meymenetsiz tipini beynime kazıdığım müdür muavinine her daim aklıma geldikçe küfrederek telafi etmeye çabalarım :D eğitimci böyle yaparsa satıcı ne yapmaz ...

sizlerin zamanındada fransızca son günlerini yaşıyordu ama bence dünyanın en güzel dillerinden biri.

Biz astra sedana niyetlenip gittiğimizde cosmo+sunroof+xenonpaket için fiyat istedik adam bize sigara içmiyorsanız sunroofa gerek yok xenonda dışarda 150 liraya takılıyor enjoyla arasındada çok fark yok cosmonun filan diye konuşmaya başladı. Ya kardeşim sanane :D

Süpermiş adam sizi düşünüyo boşuna para vermeyin die :D

Şahsen bende araçımı sıfır aldığımda illaki üzerinde CD calar olsun istedim. Ama Astra G 1.4 Baz modellerinde kaset calar olmadığını söyledi satıcı bayan, Bende CD calarlı istiyorum diye direttim. Hatta üst model önermesini beklerken direkt bana yahuuu ne olacak alırsın bi FM trasmitter çok güzel ben kendi araçımda kullanıyorum cıstak cıstak geziyorum demişti. Bu cümle canımı cok sıkmıştı. Neyse ben aldım araçı ilk yaptığım iş MP3 okuyan cd çalarlı ve USB'li poinner almak oldu. Aradan 1 ay geçtikten sonra müşteri memnuniyeti için aradılar en son soru araçınızı satan temsilciden memnun kaldınızmı diye idi. Bende başladım saydırmaya :) Ben üst model bile alırımdım bir CD calar için fakat bana FM transmitterden bahsetti felan çok soğudum. Araçtan felan dedim. Aradan 1 hafta geçtikten sonra satıcı kadını gördüm yolda dedim atla nereye gideceksen bırakayım felan yolda işi bıraktım felan dedi. Hayırısı olsun dedim. 2 gün sonra OPEL'e gittim balatalardan koku geliyor diye. Ordaki çalışanlardan öğrendimki bir müşteri şikayet etmiş istediğim arabayı satımıyor diye (acaba kim :)) işten cıkartılmış hehehehe

Bişey merak ettim bindimi_? Bindiyse ne konuştunuz_? :D

ben astra sedan ilk çıktığında teste gittim tur attık geldik araba hakkında konuşuyoruz işte fiyattı donanımdı falan dedimki 1.9 CDTİ modeli fiyat listenizde yok eğerki istesem özel sipariş olarak getirebilicek misiniz? maalesef dedi ithal etmiyoruz o motor seçeneğini şaşırdım kaldım.bunun için satış konusunda Vw le kıyaslamamak lazım adam gidiyo midline Golf alıyo alırkende orjinal mercekli Xenon istiyo aynen avrupa olduğu gibi adama istediği arabayı getiriyorlar.

Bişey merak ettim bindimi_? Bindiyse ne konuştunuz_? :D[/QUOTE]

yukarıda yazdım. Bindi ve aşağıdaki diyolog yaşandı

Aradan 1 hafta geçtikten sonra satıcı kadını gördüm yolda dedim atla nereye gideceksen bırakayım felan yolda işi bıraktım felan dedi. Hayırısı olsun dedim.

yukarıda yazdım. Bindi ve aşağıdaki diyolog yaşandı

Aradan 1 hafta geçtikten sonra satıcı kadını gördüm yolda dedim atla nereye gideceksen bırakayım felan yolda işi bıraktım felan dedi. Hayırısı olsun dedim.

uyku vaktim gelmiş galiba :D

Geri