Opel, Mercedes'ten iyiydi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence opel daha kaliteli çünkü mercedese ödediğimizin yarısını ödeyip alıyoruz vede herşeyiyle mercedese yakın bir otmobile biniyoruz.

mercedes ten sonra hiç bir arabanın keyif vermediğini söylüyor mercedes sahipleri.

orhan gencebay 1977 den beri aralıksız mercedese biniyor opel de güzel hatta bmw ile kıyaslarımda mercedes bence değil:D

eline saglık

parası olan mercedese biner tutkusu olan opele biner

Son düzenleme:
opel forever...

Ayıp ediyorsunuz hala öyle , inanmayan oturup makaleyi okuyabilir.
http://www.autostrassenverkehr.de/test/vergleichstests/hxcms_article_501579_15306.hbs

Astra GTC 1.8: 62 puan
C 180 K: 61 puan

von maximal 100 Punkten (100 puan üstünden)

6ubWTJVijCR4Wg_478x.jpg

Arkadaşlar bu yazıyı yazmamın sebebi bunun bilmiyor olması bilen varsa bile bir elin parmaklarını geçmez OPEL deyince benim için akan sular duruyor, opel benim yaşam tarzım her nekadar ekonomik ve sosyal yapı izin vermesede allaha çok şükür ehliyetimi alır almaz sıfır arabaya bindim türkiye koşullarında büyük şans benim için özellikle , insanlar opel i çok hafife alıyor yani çok sıradan bir marka baabında
1965 yılında herşey farklıydı opel o zamanlar heybetli araçlar bigblock tabir edilen motorlar kullanırdı. Sizlere Diplomat V8 Coupe den bahsetmek istiyorum. 1965te Opel'in amiral gemisiydi. O zamanlar 25bin550marklık fiyatıyla Almanya'da 5 adet kaplumbağa alınabiliyordu. Bu nedenle Diplomat Coupe üretimi 304 adetle sınırlı kaldı. Karoseri KARMANN tarafından üretilen otomobilin Chevrolet'ten alınan 5.4lt'lik V8 motoru 230HP gücündeydi. 1966'da aracın limuzin versiyonuda üretildi. 60'ların cazibesi hakim olan araçta geniş koltuklar , ahşap (gerçek) kaplama ve ahşap çubuklu hız ibresi 250 ulaşan hız göstergesi o günlerde diplomat V8 den hızlı olan tek bir alman otomobili vardı: Mercedes 600. Zamanının cadde gemilerinden olan Diplomat amerikanları aratmayan boyutları ve lüksüyle Mercedes yıldızına rakipti: 4.95m uzunluk , coupe karoser , prestijli V8 motor ve devasa ön kaput o günler için küçük sayılabilecek bir servet kısaca opel zamanının en gösterişli markasıydı sadece diplomatla değil Kapitan ve birçok modeliyle neyse Opel'in benim hayatımda çok ayrı bir yeri var markada kendime özgü bulduğum değerlerde var beni kendine bağlayan sebepler raslantı olamaz OPEL dediğim gibi yaşam felsefem herşeyim bir arkadaşım demiş ki opel ne zaman merdecesten öndeydi hatırlatırsam sevinirim bunu duyduğuma üzüldüm çünkü bir opel severin bunu bilmemesi kötü haa mercedesi kötülediğimden veya başka markaları aşağıladığımdan değil OPEL bu günleri mirasına borçlu değerini yeni yeni bilmeye başlıyor Insignia ile bir devir kapanıp yeni bir deviri açıcak OPEL neyse Autoshow da çıkan haberi okuduğumda tüylerim diken diken oldu gerçi zamanının tüm opellerini bilen biri olarak şaşırmadım hatta daha da etkiledi beni Opel belki bu günlerdeki gibi parlak bir gelecek geçirseydi şimdi mercedes ve opel ilk sıralardaydı. OPEL i övdüğümden değil OPEL gerçekten sağlam bir geçmişe sahip sadece yaşadığı ekonomik kriz etkiledi her nekadar vw opelden üstün densede bence uzaktan yakından alakası yok. Opel 1950lerde şaşalı günlerini yaşarken VW halk otomobili lakabıyla yerlerde sürünüyordu. Kimse bana kalkıpta demesin şimdi VW daha üstün die görüyoruz. OPEL yaşadığı büyük ekonomik krizi en iyi ve en az zararla atlatan firmalardan biri sadece 2000li yıllarda biraz üst sınıftan elini eteğini çekti diyeceğimi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz OMEGA yı unutmadık. Vauxhall ı hepimiz biliyoruz ama nerden geldi bu Vauxhall zamanında ingilizler almanları sevmezler ve iş girişimlerine engel olmaya kalkarlarmış. Bu nedenle OPEL markasına maske takarak Vauxhall adını vermiş ve ingiltere daha sonra Avusturalya da HOLDEN daha da sonra Yeni Dünya ya yani USA ya SATURN adıyla giriş yaptı. Opel türkiyeye büyük sınıf pazarlamıyor die büyük sınıf araçlarını yok sayamayız. OPEL OMEGA V8 i bilen vardır 2000 yılında giriş yaptı türkiye pazarına , opel boş durmadı OMEGA'nın coupe karoserini üretti ama sadece Vauxhall için adıda namı diyar MONARO o kadar yakışmış ki adı da kendide müthiş Chevrolet'ten alınan LS6 kod adlı BigBlock V8 ile donatılan MONARO V8 6.0 lt motoru ve 500hp gücüyle M6 ya rakip ve ondan daha hızlı V8 ve 7 hp eksiğine rağmen kilosunun az olması nedeniyle yani BMW 5 serisi ve MB E serisine rakip yeni çıkan VRX8 de aynı şekilde ne var yani V8 se V8 diyen mutlaka olur ama aracı görün ve sesini bir dinleyin V8 Musclecar hasta oluyorum dinleyince zamana iyi ayak uyduruyor bence opel adını unutturmayan bir marka herkesin zevki rengi bambaşka insanlar nasılsa markalarda öyle hepsinin farklı bir tadı kokusu var zamanın ötesinde araçlar üretiyor. Çamur at izi kalsın politikaları OPEL e sökmez duygusal bağ önemli ne saçmalıyor bu diyebilirsiniz OPEL i olan beni çok iyi anlıyacaktır.
Saygılarımla Yüksel Mutlu

amacım konuyu hortlatmakdan zıyade gerceklerı gunyuzune cıkartmakdır yuksel mutlu nun yorumu ıle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri