opel ne yaptın sen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rsp1296
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle geçmiş olsun kardeş. yoldaki taşın sıçraması kullanıcı hatası olamaz. bu araçlar suda yüzebilsin diye tasarlanmıyor, yolda giderken tabi ki taş olacak, toz olacak, su olacak. sıfır aldığın araba 2 yıl 3 yıl garantili oluyor ama oluyor da ne oluyor? opelin garantisi demek biz dandik bi araba yaptık, daha doğrusu onu bile yapamadık, bizden kaynaklanan hataları gel de bedavadan telafi edelim demek istiyorlar. Bu arada biçok aksaklığı da sana yüklüyecez, hatamızı kabul edeceksek bile günlerce nazlanıp, burnunuzdan getirecez diyorlar. kısacası biz sana bu arabayı satarken kusurlu araç sattık, sana sadece onu garanti ediyoruz demek istiyorlar. benim opel garantiden anladığım bu.

Eski bir VW kullanıcısı olarak, VW alırsanız da çok kafayı yiyeceğinizi, saçma sapan hatalar yüzünden servisin yolunu tutup "garanti kapsamına sokamayız" cevabını alabileceğinizi çok net garanti edebilirim.

çok geçmiş olsun.
ama objektif olarak bakmaya açalıştım olaya.bence de opelin garantiden işlem yapmaması mantıklı.dış etkene bağlı bi hasar oluşmuş.
benim fikrim bu tabi.kimse aracına böyle birşey olsun istemez.zor bi durum.

dış etkenlerden gelen hasarlara aracınız garantili bile olsa marka ne olursa olsun hiç bir garantisi yoktur ve hiçbir hak elde edemezsiniz zaten parça hatası veya üretim hatası olduğunda otomatik olarak garanti içi veya dışı olsun anında değişiyor parçalar ama konu olan aracın radyatötü delinmiş sebeb taş fırlamış bunu nasıl değiştirisn servis, deil opel hiçbir marka bunu kabul etmez

ayrıca diğer arkadaşlar karter koruyucuya değinmişler , opel avrupa standartları üstünde bir araba ve avrupanın yollarıda böyle adamlar orda karter koruyucu takma hissine kapılmıyor çünki yollar çok iyi burda sorun yollarımız da opel yedek parça olarak bunu satıyor isteyen taktırmak isterse parasını öder diyor maleseff.

Arkadasimizin bas vuracagi yer Karayollari Genel Müdürlügü olmasi gerekir
Opel degil :D

Öncelikle başınıza gelen tatsız ve şanssız olay için geçmiş olsun diyorum. Hasarın maddi boyutu önemli değil. Bir şekilde hallolur, ama Opel yetkililerinin yaklaşımları hiç de hoş değil. Unutmasınlar ki bizim sayemizde oradan ekmek yiyorlar. Çünkü müşteri olmaz ise, müşteri temsilcisi de olmaz. Bakalım altın yumurtlayan tavuğu ne zaman kesecekler. Genel olarak Opel hakkındaki düşüncelerim;
1- Zaten Opel'de arabadan çok servis şikayetleri/ilgisizlik/pahalılık başı çekiyor.
2- Bazı arkadaşların fikirlerine katılmıyorum. Yabancı ülkede imal edilen araçlar ülkemize gönderilirken cazip hale getirilip pazarlanmaya çalışılıyor. ( En basiti yollar bozuk diye araçlar 2-3 cm kadar yükseltiliyor. Madem yollar bozuk diye aracı yükseltmek aklına geliyor soğutma sistemini korumakta akıllarına gelmeli. ) Aracım satılsın diye reklam yapmadan evvel bazı tedbirleri almak da görevleri arasında olmalı.
3- Rakip firmalar 5 sene / 150 000 km garanti vermeye başladığı bir dönemde Opel ve benzerlerinin daha az süre ile garanti vermeleri acaba arabalarına güvenmemekle ilgili olabilirmi?
4- Sıfır araba almak durumunda kalırsam ilk tercihim kesinlikle Opel olmayacak. İyi araştırıp duruma göre başka markalara rotayı çevirebilirim.

dış etkenlerden gelen hasarlara aracınız garantili bile olsa marka ne olursa olsun hiç bir garantisi yoktur ve hiçbir hak elde edemezsiniz zaten parça hatası veya üretim hatası olduğunda otomatik olarak garanti içi veya dışı olsun anında değişiyor parçalar ama konu olan aracın radyatötü delinmiş sebeb taş fırlamış bunu nasıl değiştirisn servis, deil opel hiçbir marka bunu kabul etmez

ayrıca diğer arkadaşlar karter koruyucuya değinmişler , opel avrupa standartları üstünde bir araba ve avrupanın yollarıda böyle adamlar orda karter koruyucu takma hissine kapılmıyor çünki yollar çok iyi burda sorun yollarımız da opel yedek parça olarak bunu satıyor isteyen taktırmak isterse parasını öder diyor maleseff.
anlıyorum sizi ben zaten opel haksız demiyorum demek istediğim tamam opel avrupa standartlarında yapıyor ama Türkiye standartlarında o arabayı satıyor yani bizim ülkemize göre araba yapsın şimdi bu kimin suçu benimmi söylermisiniz yani milyonda bir olacak bir olay taş alttan gelecek fanı geçecek ve radyatörü delecek bu bu kadar kolay birşeymi benden sonra bir abimizin arabasına(ford focus) baktık radyatörde koruyucu var bunu bile yapamıyormu siz teknik bir eleman olarak radyatörü görmüşsünüzdür çok adi biirşeye benziyor bilmiyorum biraz daha sağlam yapabilirdi. Benim üzüldüğüm ikinci konu ise müşteri hizmetleri benim derdimi dinleyip empati yapması gerekiyor ama yapmıyor siz o anda nasıl hareket ederdiniz bana dediği laf biz sizin şikayetinize istinaden arıyoruz bunu sonucunu size bildiriyoruz diyor bu konu ile ilgili başka bir mail atarsanız size dönmeyiz diyor bu ne demek çok mantıklı gelmiyor böylece müşteri kaybediyor bence. ben bir daha araba alacak olursam kesinlikle opel almam şunu göz ardı etmek istemiyroum sadece bir gün arabam ilanda bıraktım kıyamadım arabaya 3 kişi aradı demekki insanların rağbet ettigi bir arabaymış diye düşündüm ama başkalarına gelince iyi niyet garantisi falan yapıyorlar birde konuya bu tarafından bakmak lazım diye düşünüyorum. Sonuçta benden para yine çıkmıyor (kaskodan yapılıyor beyana göre) ama gel gelelim içime sindiremiyorum paran ile rezil olmak denir diye düşünüyorum açıkçası

Arkadasimizin bas vuracagi yer Karayollari Genel Müdürlügü olmasi gerekir
Opel degil :D
muhattap bulabilirsem olur bıraktım zaten uğraşmıyorum artık kaskodan yaptırıp geçiyorum moralimi çok bozdu araba olayı

Geçmiş olsun arkadaşım,ben 2005 yılında aracımı sıfır alırken Elazığ Opel Karalarda eğer takmazsanız almam diyerek karter muhafazasını ücret ödemeden taktırmıştım,zaten başka hiçbirşey (anahtarlık bile )vermediler.Sıfır hiçbir araçta karter muhafazası yok diye biliyorum ve hatta (doblo)gibi bazı araçlarda alttaki karter kapağı bile sert plastik diye duymuştum,yani beterin beteri var.Birazda şans tağbiki ama Opel iyidir kendi sınıfındakilere göre,Focus'a falan heveslenme başka büyük dertlerle uğraşırsın,Astrayı arattırır.

Geçmiş olsun arkadaşım,ben 2005 yılında aracımı sıfır alırken Elazığ Opel Karalarda eğer takmazsanız almam diyerek karter muhafazasını ücret ödemeden taktırmıştım,zaten başka hiçbirşey (anahtarlık bile )vermediler.Sıfır hiçbir araçta karter muhafazası yok diye biliyorum ve hatta (doblo)gibi bazı araçlarda alttaki karter kapağı bile sert plastik diye duymuştum,yani beterin beteri var.Birazda şans tağbiki ama Opel iyidir kendi sınıfındakilere göre,Focus'a falan heveslenme başka büyük dertlerle uğraşırsın,Astrayı arattırır.
kartel muhafazası iyimi onu düşünmüyor değilim açıkçası

Geri