opel sorunları kronik!!!

ayzekcdx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir opel kullanıyorum başıma ne geldiyse hepsini formda gördüm ön takımlardan gelen ses,direksiyonda titreme,arabanın su azaltması,eksoz manifoldunun çatlaması,soför mahalinin su alması,farların az aydınlatması,kültablasının tırnaklarının kırık olması,lpg ye sabahları geç zamanda geçmesi,motorun conta yakması yani daha aklıma gelmeyen bir çok şey dikkatimi çekti herkesin ortak sorunu!!!hadi ben istisnayım kullanıcı hatası ama herkesin başına gelen de mi tesadüf be kardeşim bunlar resmen kronik yok alman devi yok general motor bence hata opelin kimse kusura bakmasın ben hiç bir arabamda bu kadar sorun yaşamadım formda artık millet bişey olunca seninde mi öyle oldu hımm benimde başıma gelmişti vs.vs dışarda millete övüyoruz ama bu sorunlarıda yok sayamayız

söylediklerinize %100 katılıyorum. aldığım güne lanet okuyorum her binişimde.

arabanın su azaltması,soför mahalinin su alması,farların az aydınlatması

Bunlar kronik değil, manifolt yerine headers takın Ağar egsoz da var 350tl civarı, birebir irmy replikası. +10 senelik araç ön takımı elden geçirirseniz ses gelmez ama ön takım zayıf denebilir.

Sadece şunu söylemek istiyorum.Araba ne kadar yeni ise o kadar az sorun çıkartıyor.Ben bunu anladım sonunda.Opellerde özellikle 10 seneye geçti mi başlıyor problemler.Özellikle eski kasa vectralar çok problemli.O 90-95 arası olanlar.Offf offf offff!Yağ yakmayan eski kasa opel görmedim mesela.:( Sorun arabanın markasında değil,arabanın yaşında...

arkadaşlar yaklaşık 1.5 senedir opel kullanıyorum başıma ne geldiyse hepsini formda gördüm ön takımlardan gelen ses,direksiyonda titreme,arabanın su azaltması,eksoz manifoldunun çatlaması,soför mahalinin su alması,farların az aydınlatması,kültablasının tırnaklarının kırık olması,lpg ye sabahları geç zamanda geçmesi,motorun conta yakması yani daha aklıma gelmeyen bir çok şey dikkatimi çekti herkesin ortak sorunu!!!hadi ben istisnayım kullanıcı hatası ama herkesin başına gelen de mi tesadüf be kardeşim bunlar resmen kronik yok alman devi yok general motor bence hata opelin kimse kusura bakmasın ben hiç bir arabamda bu kadar sorun yaşamadım formda artık millet bişey olunca seninde mi öyle oldu hımm benimde başıma gelmişti vs.vs dışarda millete övüyoruz ama bu sorunlarıda yok sayamayız

yazdığınız şeyler doğrudur illa kronik bazı şeyler olabilir.. size hak veriyorum ama yazdığınız bazı şeylerin araba ile pek alakası yok ve çözümü olabilicek basit şeyler bence..

mesela kapıdan su alıyor diyorsunuz onun nedeni büyük ihtimal kapı filtresinin artık işlevini yapmamasındandır yada belki çok daha basit kapının ayarsız olmasındandır kapı filtreleri orjinalse zaten 10 yıllık filtredir değiştirirseniz bu tamamen benim fikrim ama hem rüzgar sesi hem su girmesi kesilicekdir..

su azaltmanında bir yerle ilgili olduğuna eminim arabayla markayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum teknik bir sorun bence bir hortumdan radyatörden bir yerden minnacık bir çatlakda olsa eksiltir iyi bir kontrolle sorun bulunup halledilebilinir..

manifolt ta değiştirilebilinir

farlar xenon yapabilirsiniz mercekli far alıp gündüz gibi gece önünüzü görürsünüz..

lpg ye geç geçmesininde arabayla arabayı bırakın opelle alakası olduğunu sanmıyorum bence takdığınız lpg sistemiyle ilgili bir şey lpg de ucuz adı sanı duyulmayan bir kit takmışsanız uyumsuzluk olmuş olabilirki bunu forumda çoğu zaman dedik opel lpg kit de çok seçici bir marka her kitle iyi verimli bir uyum sağlayamıyor..

yani yazdığınız çoğu şeyler bence kronik değil aracın bakımsızlığından ve ona oranla bence yaşından kaynaklanıyor..

direksiyonda titreme arka küllükdeki tırnak kırılması ön takımların hassasiyeti inanın bunlar benim aracımda da var motor soğukken önden garip tık tık gırç gırç sesler gelmesi falan bunlar bende de var..

şuda var altımızdaki arabayıda bilmemiz lazım ben vectra almadan önce araştırdığımda her kez iyi güzel dedi ama asfalt aracıdır ön takımları nazikdir o araçla öyle bozuk toprak yol patikaya falan girme dediler.. ben bunun bilinciyle aldım ve ne zaman köye gitsem falan yol kenarına arabayı bırakır tarlaya kadar yürürüm normalde tarlanın önüne kadar yol var ama girmiyorum asfaltta arabayı bırakıp yürüyorum..

bu kadar dertli insanları gördükçe şükretmemek elde değil...
ben de ömrü hayatımda, bu kadar masrafsız arabaya binmedim,
yağı, filtresi, bujisi haricinde para harcamadım ve şeytan kulağına kurşun hiç bir derdim yok... bir de triger vakti geliyor yaza doğru tatile çıkmadan da onu değiştirirsem tamamdır.
ikinci el araba şans işi bence biraz da. düzgününe denk gelirsen hiç üzülmezsin.
bir de şöyle bir gerçek var ki, insanların çok büyük bir kısmı hiç sorun yaşamadığı için nette arama yapıp bu siteye ulaşmıyor. derdi olan araştırıken buluyor. forumlarda dert ve sorun harici paylaşım kültürü yok genelde. bende eski arabamda sorunlar yaşayıp ilgili siteyi bulana kadar bu tip araba forumlarından habersizdim. orda bir alışkanlık oluştu ve derdim olmasa da girip paylaşmayı seviyorum.

herşeye rağmen aracın yaşı tabiki etkili insan ne kadar kızsada bu arabadan vazgeçemiyor satmaya kıyamadım yaramaz çocuk gibi yine 1.5 milyarı yedi sesini kesti arabam radyotör,sağ sol davulumbazlar kalorifer ve klima tesisatı oksitlenmiş onlar temizlendi sis farı değişti vs.benden önceki sahibi pek bakmamış ama ben adam edecem bu arabayı ne diyelim sağlık olsun her şeye rağmen vectra ayrıcalık

Gönlünü aldı vectra galiba :)

Bende 2006 Astra H var bi araba bu kadar mı sağlam olur, şeytan kulağına kurşun arkadaş taş gibi araba kim ne derse desin. Yağını suyunu koy tık demeden yola devam.

Yağ yakma, ön takım, yol sesi alması benim kronik sorunlarım...

Geri