opel sorunları kronik!!!

bir de araçlar eski diye bakımlarının şahin gibi doğan gibi her köşe başında 2 çekik bi tornavida bi parça bantla yapılamadığını unutmamakta fayda var,
bizim araçların en kronik sorunu; işin ehli olmayan bi defa ellerse bidaha iflah olmuyor :rolleyes:

Genel Olarak Kullanıcı Hatalarından Gelen Hatalar Sıfır alıp Kullanan Rkadaşlar Yorum Yapmalı Belli Yaşa Kadar Yani 5 yaşına Kadar Kolay Kolay Arıza Yapmaz
insan Misali 30 yaş üstüne çıktıkca arızalar baş gösteriyor

Kronik arıza Bence Sıfır Alıp devamlı Arıza veren Parça Olsa gerek
Misal vereyim Bende Eski Bir TOFAŞ Vardı Yağ Yakardı Bende Bildiğim için Devamlı Kontrol ederdim
Sattığım Şahıs Aldıktan 2 Ay Sonra Motor Yaptırdı Söylememe rağmen dikkat etmemiş unutmuş yağ konrolünü
ikinci el alınan bakımsız araç herzaman sorun çıkarabilir geçmişi belli değildir
OPEL Bence Fazla Arıza Çıkarmıyor Bakımsızlık ufak bir parça değişmeyince diğer parçalarda bozuluyor

5 inci OPEL im Bu
OPEL i Seviyorum

opel parasını haketmeyen bır marka bence...

bence bu sorunlar belirli bir kullanımdan sonra kaynaklanan sorunlar
bunun üzerine parçalarda pahalı oldundan masrafı gelen aracı satıyor vatandaş
2. el alanda bu sorunlarla karşılaşınca kronik oluyor olay bu bence

bunun bence en büyük nedenlerinden biride her kezi kendimiz gibi iyi niyetli sanıyoruz arabayı alıyoruz aldığımız adam abi gözüm gibi bakdım çok iyi gider kesinlikle yağ yakması yokdur odur budur diye yağlar ballar satar.. bizlerde inanırız

arabayı sonra bir alırsın 2-3 ay sonra araba arızalar vermeye başlar bu iş için aldığınız kişi ne kadar iyi niyetli olursa olsun arabayı almadan önce bir 500 tl yi bir köşeye süpriz arızalara karşı bakım parası olarak ayırmak lazım.. araçı alır almaz daha sürmeden iyi bir servisde komple adan z ye bir kontrole ve bakıma sokmak lazım yaşına oranla yürüyen motor elektrik aksamı bakımını yaptırın sonra içiniz gönlünüz rahat binersiniz..

buna bu yaşıma kadar o kadar çok karşılaşdımki adam abi trigeri yeni değişdik demiş arkadaşa satmış arkadaşın kafaya zar zor girdim 20 yıllık arkadaşını beni dinlemiyor daha 3 gün önce tanıştığı adama güveniyor arabayı servise bir sokduk usta gel bak dedi bu aracın trigeri değişmemiş dedi sonra iyi bir kontrole sokunca arabanın fren bilmemne sensörüde arızalı çıkdı enjektermü subap mı neydi onların birinde işime denilen şey varmış o ortaya çıkdı arkadaşa epey masraf çıkdı..

bir keresinde de 25 binde bir araç almışdık subaru adam yağını suyunu şu servisde değişdim gidebilirsiniz sorabilirsiniz falan dedi neyse araç 25 binde o kadar önemsemedik neticede değişen yok boyak yok araba sıfır kokuyor hayla km de az diye önemsemedik bir gün yolumuz sanayiye düşdü aracıda bari bir kontrole sokalım dedik o adamın dediği servise kayıtlıda araç onlara sonuçda bir götürdük adamın anlattığı her şey yalan çıkdı ne servisde aracın kaydı var ne yağını suyunu değişmiş o günde aracı ufak bakıma sokmak zorunda kalmışdık.. gerçi büyük bir masraf olmadı neticede bir yağ bujiler falan filtreler değişdi ama aldığınız insanlarada hiç güvenmeyin her kez bir ayakda 50 yalan uyduruyor..

koca opeli yerle bir edenler satsın kurtulsun hondaya binsin benim araç 98 model sağına soluna yağına dikkat ederim çok şükür büyük dert açmadı sadece yağ yakma sorunundan 160.000nde motor indirdim toplarkende keyfe keder oynadım performans için :D ikinci el almasam sıfırdan beri kullansam bunada gerek kalmazdı sanırım opelin karakterini seviyorum sert araba honda toyota gibi yumuşuk değil birşey anlamıyorum bi honda sürerken .))

scan0002c.png

Arkadaşlar 1991 yılında almış olduğum, 1972 model 1100 cc lik Kadett B. Kaçıncı sahibi olduğum belli değil. Her önüne gelen araçta acemiliğini çıkarmış, binip binip gezmiş, zamanı gelincede fazla para harcamadan satıp kurtulmuşlar. Benim aldığımda mekanik olarak oldukca hırpalanmış olmasına rağmen gık bile demeden 2.500-3.000 km.lik yurtiçi gezisinde bize eşlik etti. Bu resim alındığı yıl Bodrum'da çekilmişti. Aracın borcu bitip elimize de bir miktar para geçince aracın gereken yerleri onarıldı, temizlendi, eli ayağı güzelleşti. Bakımdan sonra 5 sene kadar sorunsuzca bindik, 70.000 km den fazla yol yaptık, 5 sene içerisinde Ankara-İzmir arasında defalarca top gibi gidip geldi garibim. Aracı nasıl topladımsa halen Ankara trafiğinde (kırmızı renkte) dolanıp duruyor. (plaka sorgulaması yapabilirsiniz). Yani özetle onarılması gereken yerler, gerektiği gibi onarılırsa araçlarınızdan uzun süre sorunsuzca hizmet alırsınız.

Son düzenleme:
savaş abi, o arabalar efsane efsaneee, çok bindim o modele, babam her gördüğünde iç geçirir halen :)

Kafam bazen bozuluyor, şeytan git aracı geri al diyor. Maddi yönden rahatlasam gider alırım valla. 5 sene boyunca bu araç beni hiç üzmedi diyebilirim.

Geri