Arkadaşlar şimdi geldim eve buluşmadan, öncelikle OPİS yetkililerine bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum kendi adıma. İkramlar ve araçlar çok güzeldi.
Kalabalık değildik malesef. Sanırım Cumartesi olmasından ötürü fazla katılım olmadı. Ben Insignia 1.6 115HP Benzinli aracı test ettim. Gerçekten arabayı çok beğendim, motor performans olarak biraz alt seviyede gibi geldi, gerçi sıkıştırma imkanı da bulamadım, İstanbul yolu trafiği nedeniyle ama şunu söyleyebilirim, yanımdaki görevli "beyfendi çok hızlı gidiyorsunuz" dediğinde içimden "lan bu ne ya, daha ayağımı gaza bile basmadım" diye geçirdim içimden, ama hızımın 130 olabileceğini aklıma getirmemiştim
yani nasıl olduysa araba gidicermiş bir anda.
Bir araçta en önemli şey ekonomidir benim için, o nedenle şunlara dikkat ettim,
-6. vites 3000 devirde iken 120küsür bir hızla gidebiliyorsunuz.
-6. vites 90km/h hızla giderken motor devri 2100 civarı oluyor. Düz yolda bu devirde çekiş sorunu yok ve düz yolda 6. vites 90km/h hızda yakıt tüketimi 5,5lt/100km oluyor.
-2. vites düşük devir hızlanması biraz hantal
İçine gelirsek, göstergeler çok hoş, direksiyon kumandaları kullanışlı, kadran çok güzel. El freni olayını biraz yadırgadım açıkcası, elektronik el freni sistemi var, siz el frenini çekiyorsunuz, giderken kendi otomatik iptal ediyor. Kollu (mekanik) değil yani. Elim gitti bir an bulamayınca bir garip oldum. Teknoloji işte
Velhasıl güzel bir gündü benim için. Emeği geçenlere başta Hüseyin abi olmak üzere teşekkür ederim. Bir sonraki seferde daha çok katılım olması dileğiyle...
NOT: Sanırım akşam 7 gibi karting var İstanbul yolu Aries Arena pistinde, gündüz aktivitesine katılamamış olanlar oraya gelebilirler. Saatten emin değilim, Hüseyin abi'yi arayabilirsiniz doğrulama için...