Opel Vectra 1.9 CDTI hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ssdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar;

Babamın vw passat 130hp tdi düz vites aracı var. Bu araçtan çok memnunuz ancak 2001 model olduğundan artık değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyoruz. arabam.com da gezerken tiptronik vites seçeneğinde fiyat aralığında bu vectra lardaki 150hp lik cdti motor bana uygun gibi geldi.

Sorum şu: Aramızda bu araçtan kullanan kimse varmıdır? Problemli bir araçmıdır yakıt tüketimi nasıldır arıza verir mi ? Bana yardımcı olursanız çok sevirim çünkü yanlış bir karar vermek istemiyorum. Teşekkürler

evet tiptronik vectra c kullanıcıları,bende cdx imi satarsam 1.9 cdti vectra c düşünüyodum ama ustam "bunların şanzuman problemleri çok oluyo" diye almamı tavsiye etmiyo,,siz ne dersiniz? şanzumanının yenisi 18 bin liramı neymiş,,serviste bi tane şanzumanı problemli olan dizel vectra c vardı,buna dedi bu 4.şanzuman takışımız ayar tutmuyo, 6-7 bin lira masrafı var deyince bende caydım tabi,,sizin görüşleriniz nedir bu konuda?

evet tiptronik vectra c kullanıcıları,bende cdx imi satarsam 1.9 cdti vectra c düşünüyodum ama ustam "bunların şanzuman problemleri çok oluyo" diye almamı tavsiye etmiyo,,siz ne dersiniz? şanzumanının yenisi 18 bin liramı neymiş,,serviste bi tane şanzumanı problemli olan dizel vectra c vardı,buna dedi bu 4.şanzuman takışımız ayar tutmuyo, 6-7 bin lira masrafı var deyince bende caydım tabi,,sizin görüşleriniz nedir bu konuda?

arkadaşım adı üstünde servis orası,sorunlu araçlar vardır orda
hiçbir zaman sağlam araba orda bulunmaz,her bin adet arabanında birinde illa bi sorun olur,her marka için geçerlidir bu sadece opele veya vectra ya özgü bir durum değilki..

bence 1,9 150 HP ve triptronik vectra çok keyifli ve özelliklerine göre ikinci el fiyatı çok uygun..
tabi az km ve bakımlı düzgün kullanılmış olması önemlidir..

açıklamaların için teşekkür ederim ama kullananlar yardımcı olurlarsa sevinirim
evet tiptronik vites dizel vectra c kullananlar,yardımlarınızı bekliyorum

şikayeti olan yok sanırım ????????

Merhabalar;

Babamın vw passat 130hp tdi düz vites aracı var. Bu araçtan çok memnunuz ancak 2001 model olduğundan artık değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyoruz. arabam.com da gezerken tiptronik vites seçeneğinde fiyat aralığında bu vectra lardaki 150hp lik cdti motor bana uygun gibi geldi.

Sorum şu: Aramızda bu araçtan kullanan kimse varmıdır? Problemli bir araçmıdır yakıt tüketimi nasıldır arıza verir mi ? Bana yardımcı olursanız çok sevirim çünkü yanlış bir karar vermek istemiyorum. Teşekkürler

motor olarak değerlendirdiğimde vectra cdi passat tdi dan daha modern daha sessiz daha güçlü ve konforlu bir motordur.bunun sebebi sadece bosh commanrail pompadan kaynaklanırki vw ilk olarak bu pompayı 1.6 golf dizelde 2010 model araçlarda kullanmaya başladı. tüm araçlarında eski teknoloji olan pompa duse sistemi kullanan vw, bosh firmasına lisans parası vermemek için yıllarca bu sistemi kullanmış ve gürültüyü azaltmak için ekstra izalasyon kullanmış bunu tüketiciye yansıtmıştır.

1.9 cdti nin düzünü kullanıyorum.Memnunum yakıt tüketimi kullanıma bağlı olarak değişmekle beraber şehir dışı 5-6 lt/100 km şehir içi 8-10 lt yi bulmaktadır.Mesela şehir dışında 120-- km lerde bu tüketimi yakalarsınız ayrıca hız sabitleyicisi ile kesinlikle hız ve ekonomiyi yakalarsınız motor harika cevap veriyor.Kesinlikle az kullanılmış ve tanıdıklarınızdan alınız derim.Bu kullanımlar atak olmayan sürüşlerde geçerlidir.Gaz pedalı çok canlıdır.

Geri