Opel Vectra 2.2 GTS...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Armada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araba 147 hp ve manuel vites değiştirmeye de imkan veren otomatik şanzımana sahip.Benim aracımla büyük ölçüde aynı.Araçtan ihtiyaclarına ve beklentilerine göre önerilerimiz degişebilir ama şunu soyleyebilirim, hiç de benzin istasyonuna ihtiyaç yok.Vectra b 2.0 kadar yakıyor en fazla ki kullanıma gore çok degişebilir.Ben antalyada 100 km'de 10 lt civarı yakıyorum, şehirdışı 6 lt civarına düşüyor.Ankarada ise güzergahdan dolayı şehiriçi tüketimim 8 litrelerde geziyor.Kalkışlarda otomatik vites biraz performansı törpülese de uzun yolda çok keyifli bir otomobil.Yanlış anlaşılmasın, kalkışlarda da atak bir otomobil aslında ama ne olursa olsun otomatik ve büyük kasa olmasının verdiği dezavantajlar degişmiyor.

Ben arabamdan memnunum, gidişse gidiş, konforsa konfor.Eğer otomatik vites sürüş karakterini biliyorsan veya alışıksan yakıt da sana cok fazla gelmeyecektir.Bana hiç fazla gelmiyor
kalkışlarda manuel kullanımla o dezavantajı gideremiyor musunuz?

bence çok şık bi araba fiyatı da sınıfına göre çok iyi.

Hayır gideremiyorsunuz, bu tiptronic şanıman diye tabir edilen tüm şanzımanlarda böyle.Çünkü şanzıman temelinde otomatik, manuel modda sadece vites değişikliklerini siz belirliyorsunuz, onun dışında kavraması veya başka bir karakteri değişmiyor.

Diğer taraftan eğer manuel istiyorsanız 2.0 T çok daha uygun olacaktır ancak 2002 modeli yok tabii, o yıllarda yoktu

liftback mi oluyo şimdi bu? hatchback sedan arası?

umut abi 2.2 motorların bakımı nasıl ?? masraflı oluyor mu ??
senin araba kaç bin km de ?? ve bi sorunu çıktımı şimdiye kadar

bu arabada benim gözüme kestirdiğim bir araç konu açacaktım gerek yokmuş :D

bu araç uzun zamandır sık kullanılanlarımda ekli.ama fiyatı normalden yaklaşık olarak 6-8milyar daha ucuz.dierleri 32-34milyara satılyor.bi de k@lken nickli üyemizin başına gelen astra h macerasından sonra iyice gözümden düşmüştü...

günümüzdeki teknolojiyide göz önüne alırsa 2.2 litre motora göre 147hp biraz küçük değil mi?

umut abi 2.2 motorların bakımı nasıl ?? masraflı oluyor mu ??
senin araba kaç bin km de ?? ve bi sorunu çıktımı şimdiye kadar

bu arabada benim gözüme kestirdiğim bir araç konu açacaktım gerek yokmuş :D

Ben şimdiye kadar bir periyodik bir de yağ değişimi için servise gittim.Arabam 32000 km'de.31000 km'de ilk bujileri değişti, 2.2'lerde periyod boyle. Çok şükür h.çbir sorun yaşamadım, 30000 km aynı buji ve filtreler olmasına ragmen hic fark yoktu arabanın cekişinde.Maliyet açısındansa bakımlar diger opel modelleriyle aynı, 150 ytl gibi bir ucret verdim özel serviste, parçalar orjinaldi (3 tırnaklı buji dahil) Sadece 85 ytl yağ ücreti hariçti, onu kendim almıştım. Yani toplamda 235 ytl'ye geldi bakımı.Ben çok memnunum ancak 2.0 t hem turbo hem de düz vites avantajıyla biraz daha iyidir diye düşünmekteyim

Geri