Başlıktaki aracımın klimasını açtığım anda klima önündeki kondenser fanı hemen devreye giriyor. Biraz sıcak hava da gezdiğimde hararet 95-97 arasına geliyor ondan sonra bu fan 2. Kademeye geciyor hızlanıyor ve araba sanki arkadan çekiyorlarmış gibi gitmiyor arabayı sıkıştıracak olsam 100 e dayanır hatta daha önceki senelerde 100 ü geçtiğide olmuştu. Buna rağmen radyatör fanı açmıyor bizzat rölantide de denedim.klimayı kapatıyorum hararet 95 lerden 89 lara düşüne kadar klimanın yani kondenserin fanı çalışmaya devam ediyor.89 lara düşünce arabayı stop ediyorum radyatör fanı ancak ondan sonra açıyor fakat çok yavaş dönüyor ve 10-15 saniye sonra duruyor.
Şimdi benim öğrenmek istediğim:
1-radyatör fanı 2 mi 3 kademelimi .stop ettikten sonra çok yavaş dönmesi bana 3 kademeli oldugunu düşündürüyor. Çünkü normal hızını ve daha hızlı çalıştığı zamanları biliyorum.
2- fan müşürü 3 dişli kontrol ettim fan müşürü bozuk olsa fanın hiç devreye girmemesi gerekmez mi bir defa yine bozulmuştu araba çalışırken veya çalışmazken fan sürekli çalışıyordu.diger fana bağlı kablo ve soketleride kontrol ettim herhangi sıkıntı gözükmüyor.
3-bazı arkadaşlar forumda fanın içini açıp lehim yenileme ile düzeltmısler.
Bundan olabilir mi.
Forumda ve diğer forum larda çok araştırdım ama net bi sey bulamadım. Arıza hakkında fikri olan var mi yada bunun gibi bir sorunla daha önce karşılaşan var yardiminizi ve değerli bilgilerinizi esirgemeyenlere şimdiden teşekkürler.
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi benim öğrenmek istediğim:
1-radyatör fanı 2 mi 3 kademelimi .stop ettikten sonra çok yavaş dönmesi bana 3 kademeli oldugunu düşündürüyor. Çünkü normal hızını ve daha hızlı çalıştığı zamanları biliyorum.
2- fan müşürü 3 dişli kontrol ettim fan müşürü bozuk olsa fanın hiç devreye girmemesi gerekmez mi bir defa yine bozulmuştu araba çalışırken veya çalışmazken fan sürekli çalışıyordu.diger fana bağlı kablo ve soketleride kontrol ettim herhangi sıkıntı gözükmüyor.
3-bazı arkadaşlar forumda fanın içini açıp lehim yenileme ile düzeltmısler.
Bundan olabilir mi.
Forumda ve diğer forum larda çok araştırdım ama net bi sey bulamadım. Arıza hakkında fikri olan var mi yada bunun gibi bir sorunla daha önce karşılaşan var yardiminizi ve değerli bilgilerinizi esirgemeyenlere şimdiden teşekkürler.
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi