Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamun aleyküm arkadaşlar aranıza yeni katıldım yeni bi Opel vectra aldık araçta lpg var ne benzinde nede lpgde 4500 devri geçmiyor acaba neyden yapar.
Ekzantirik sensörüyle alakası yok, ben de 96 vectra vardı sıfır motor yaptırdım istanbul ikitellide ondan sonra 4500 deviri geçmemeye başladı. 4-5 kere değiştirdim ekzantirik sensörünü düzelmedi. O şekilde kullanmaya devam ettim. 4500 devirle 182 km hız yapıyor yeterli bence
Ekzantirik sensörüyle alakası yok, ben de 96 vectra vardı sıfır motor yaptırdım istanbul ikitellide ondan sonra 4500 deviri geçmemeye başladı. 4-5 kere değiştirdim ekzantirik sensörünü düzelmedi. O şekilde kullanmaya devam ettim. 4500 devirle 182 km hız yapıyor yeterli bence
Dostum basbaya da sensörle ilgilidir. Başka şeylerden de olabilir ama P0340 hatasının en belirgin özelliği motoru korumaya alması ve 4500 devirde kesiciye sokmasıdır.
4500 devirin çok mu az mı olması önemli değildir, araç motor koruma modunda "open loop" çalışır. Yani sensörlerden gelen veriyi kullanarak yakıt düzeltmesi yapmaz. Bu da genel olarak her devirde %25'e kadar yakıt artışına neden olabilir. Emisyonlara vs hiç girmiyorum bile...