opel vectra dizel?

sonofisiris

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
en kısa zamanda araç almayı düşünüyorum. opel vectra konfor ve görüntü olarak beni tatmin eden araç diyebilirim.ancak deneyimli opel sahiplerine sorularım olucak...

öncelikle opel vectra 1.6 almayı düşünüyorum mutlaka dizel olucak 2003 - 2006 arası olucak..

ancak aracın cok yaktığı dillendirilmekte her muhabette. bu doğrumudur? 1.6 motorun 1300 kg civarı kasa ağırlığına yetmediği belirtiliyor?
daha üst motorlarda doğal olarak yakıtta ekonomik değil ve vergisi daha fazla. ancak citroen c4 sedan yaklaşık 1700 kg ve 1.6 motor kullanıyor ve test etme imkanım oldu canavar gibi. opeli maalesef hala deneyemedim.citroeninde elimde patlayacağı kesin diye biliyorum o markayı elden cıkarmak zor deniyor. opelin yakıtı ne alemdedir?

ikinci olarak orjinal yedek parçanın servislerinde öyle böyle değil iyice tuzlandırıldığı anlatılmakta... yedek parça cok pahalı deniyor? bu doğrumudur?

üçüncü olarak nerdeyse tüm galeri sahipleri 1. vitese dikkat cekiyor? nedir bu işin aslı? 1. vitesin zor aldığını aracın kalkarken oldukca hantal olduğu söyleniyor... ve bu galericiler nerdeyse 10 kadarını dolaştım hepsi vectraya girmediklerini (alım satımını yapmadıklarını) onun yerinde bak işte astra alıp satıyoruz, motor olarak aynı motor, ancak kasa olarak farklı olayını anlatıyorlar.. (coğu tulumbacı ağzında ve araçtan cok anladıklarını düşünmüyorum ancak şu da varki biz içli dışlı oluruz yılda iki araçla onlar günde en az 5 - 6 araçla)

bir başka çelilşki ise vectranın dizelinin gercekten piyasada olmayışı?ya alan olmamış zamanında satan yok! ya alan memnun satan yok!

öncelikle bu sorularda yardımcı olursanız sevinirim.

opel vectra c kasa 1300 kg civarında doğru.ancak 1.6 motor bu arabaya fazlasıyla yetiyor.öyle bir problemi olsa onu düşünen mühendisler afedersiniz salak olmuş olur.1.6 motorunu test ettim kullanan tanıdıklarım var gayet iyi performansı.ayrıca 1.6 dizel demişsinizi ama vectranın 1.6 dizel gibi bir motoru yok.vectrada 1.9CDTİ motor,caravan kasalarda 3.0CDTİ motorlar mevcut.2003-2004 lerdeyse 2.0 DTI dizel motorlar mevcut.dediğiniz gibi 1.6 dizel vectra yok ve üretilmiyor.1.7 TDI var ama o da eski kasa yani 1996-2001 arası.ayrıca c4 sedanında 1700 kg olmasının mümkünatı yok.eğer öyle bir araç olsa ki değil arabada 1.6 motor kullanılmaz en az 1.8 veya 2.0 olması gerekir.1.6 motorlu bir araç 1700 kg artı yolcular ve yük hesaba katıldığında en az 1900 kg ı bulur buda 1.6 bir araç için uçuk bir rakam

1.6 dizel vectra yok. galericiler elinde olmayan arabayı yerden yere vururlar. aynı galeriye vectra varken gitmeni öneririm. çok şaşırırsın.

benim arkadaşım 08 vectra 1.6 benzinli aldı..performans konusunda şehir içinde anlaşılmıyor ama şehir dışında rampalarda çok zorlanıyor demişti ben onun yalancısıyım

Bende de 1.7 TDI var canavar gibi, gerci 1400 kg agirligi var ama yinede bu motor bu araca gore tasarlanmis. Yani yukarda arkadasin da bahsettigi gibi eger motor kucuk kupe si buyuk ve araca yetecek kapasitesi yok ise bu muhendisler salak olmali. Yinede sen kendin karar ver, araci alacak olan sensin.

burak loves opel

citroen c4 sedanın dolu ağırlığı yaklaşık 1820 1.6 hdi kullanıyor.opelin 1.6 dizelde olduğunu biliyordum yanlışım varmış düzelttiniz teşekkür ederim.

rubi

galericiler elinde olmayan araçları yerden yere vurur doğrudur ancak coğu galerici aynı şeyleri söyledi vectra hakkında. oysaki kasası ve görüntüsü itibariyle passat ve vectra arasında gidip geliyorum performans açısından passata olumsuz bişey diyende cıkmadı. buna rağmen vectra göze daha bi hoş duruyor.

arifba

benzinlilerle ilgilenmiyorum benzinli alacak kadar zengin değilim desem yeridir tüp olayındada motorun horultusunu duyamayınca kendimi broadway e yahut şahin doğan tarzı tenekelere biniyor gibi hissediyorum.

son olarak mühendislerin yanıldığı bir cok araç mevcut piyasada tutulmayan satılmayan ücretine göre değmez denen ve en güzeli her aracı değil bir aracı değer bulup tercih etmemiz örnek olarak gösterilebilir.

ya ben anlayamıyorum ya da bir yanlışlık var.c4 sedan ansıl 1700 kg ilk defa duyuyorum valla.astra sedan bile 1300 falan

evet şimdi baktım sitesine.c4 sedan boş ağırlık 1356 kg.dolu ağırlığı(komple yolcular ve bagaj)1820 buluyormuş.baya var.zorlanabilir araç

Ya benzinliyide özlemedik değil ama en iyi ihtimalle 3-4 sene arabanın huyu suyu değişipte devir saatine bakmayınca çalıştığı belli olmayan arabanın traktör gibi çalışması şahsen beni çok huzursuz ediyo. LPG' de en iyi alternatif şahin gibi üstelik 5 vites:)

yav arkadaşlar yapmayın etmeyin. 1.3 cdtı koskoca astra sedan ı dolu dolu haydıyor. 1.6 hdı nasıl haydamasın. gayet iyi gider. kaldırır. merak etmeyin. eski dizeller yok artık. çok güzel teknolojiler kullanıldığı için firmalar hangi aracı hangi motor kaldırır gayet iyi biliyorlar. ona göre minimum motor seçeneğini sunuyorlar.
ayrıca 1.6 benzinli vectra yı kaldırıyor. merak etmeyin. tabiki biraz hantallık olacak. hantallık olmasından rahatsız oluyorsanız daha büyük hacimli motor tercih edersiniz olur biter

Son düzenleme:
Geri