Opel Vectra hakkında düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furky41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furky41

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel Vectra 2004 model 2.2 DTI Elegance dizel almayı düşünüyorum. Araba 200.000 km de opelci arkadaşlar toplanıp akıl versinler. Nasıldır iyi midir ? Kötü yanları var mıdır ?

Benim yok ama gittiğim servise bir tane geliyor 400 000 km de...
Sesi çok, gidişi iyidir... 16 valf ama tek egzantrikli olması lazım....ben olsam 2.2 benzinlisini alır, tüp taktırırdım(yoksa)

DTi lerin en büyük sıkıntısının rolantide sesinin fazla olması olarak biliyorum...
pompa ve turbo sıkıntıları hakkında bilgim yok

saygılar

Benim yok ama gittiğim servise bir tane geliyor 400 000 km de...
Sesi çok, gidişi iyidir... 16 valf ama tek egzantrikli olması lazım....ben olsam 2.2 benzinlisini alır, tüp taktırırdım(yoksa)

DTi lerin en büyük sıkıntısının rolantide sesinin fazla olması olarak biliyorum...
pompa ve turbo sıkıntıları hakkında bilgim yok

saygılar

Bilgilendirme için teşekkürler.

Ses konusunu çok duydum. Tüp konusuna gelince hocam, benzinli alıp tüp taktırmayı düşünmüyorum. Zaten arabayı bir tek gezmek için kullanıcam. Motordan anlarım ama çok iyi anlamam egzantirik derken mil ile alakalı sanırım onu biraz açar mısınız ?

2.2 dti yerine 1.9 cdti alın. hem vergiden yırtarsınız hemde daha iyi bir motora sahip olur daha düşük yakıt tüketimi ile gezersiniz...

2.2 dti yerine 1.9 cdti alın. hem vergiden yırtarsınız hemde daha iyi bir motora sahip olur daha düşük yakıt tüketimi ile gezersiniz...

1.9 dti 2.2 dti sından daha pahalı :D

fiyat olarak farkı uzun vadede alırsınız geri merak etmeyin. yakıtından vergisinden en önemlisi bir sorun yaşadınız parça sıkıntısı çekmeden 1.9 cdti yaptırırsınız. 2.2 dti ben olsam almam...

1.9 dti 2.2 dti sından daha pahalı :D

1.9 dti değil CDTi dir..

2.2 dti ler de tek egzantrik mili ve buna bağlı 8 kama ile 16 subap kontol edilmektedir.

1.9 cdti ler ise çift egzantrik mili ile tek ezgantrik miline 8 subab düşerek 16 subap kontrol edilmektedir.

cdti motorlar dti lerin gelişmiş şeklidir diyebiliriz. Pompasından, turbosuna kadar çok farklı imiş... alacaksanız 1.9 Cdti veya 2.2 benzinlisini alın derim. Bulabilirseniz 2.0 T şahane oluyor... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri