cemal hocam kusurumuza bakmayın konuyu biraz üç harfli ettik gayrı
sevgili caner bayılıyorum geyiklerinize. maksat forum ivme kazansın, devam.herkes haklı, aslında nasrettin hoca da haklı.
sustum tmm. ahhahha :sopa:
kardeş forumdaki oak46 ne demiş bak. aslında sesli güldüm ama adam haklı beyler )))
Yetkili servislerde fiyatlar dışarıya göre uygun değildir. Bu doğrudur. Her modelde, markada bu böyledir.
Yetkili servis çalışanı değilim. Böyle bir servisin sahibi de değilim. Ancak;
Yetkili servis denilen ortamlarda servisin kapasitesine göre kabaca 5-10 tane usta, 1 şef, 1 müdür, 1 muhasebeci, 1 hasar danışması, 1 garantici, 2 yedek parçacı, 1 ahçı, 1 bulaşıkçı, 3*5 ara eleman,a yıkamacı, 1 çaycı, 3-5 kaporta ustası çalışır. Bu rakamları toplarsanız yaklaşık en az 20 kişi eder. Bunların sigortasıyla beraber maaşları, yemekleri, servis ortamının ısınması-soğutulması, serviste bizlere sunulan ikramlar vs eklenirse aylık ciddi bir rakam ortaya çıkar. Sanayideki ustanın kendinin sigortası yokken, servisteki çaycının dahi sigortası vardır. Artı olarak yetkili servisteki ustalar her gün aynı marka aracı söker, takar. Sanayide özel servislerde yine neyse de farklı tamirhanelerde ustalar senede 10-20 tane "örneğin" Opel grubunun araçlarına bakarlar (yağ değişimini bakımdan saymayın). V kayışını sökmek için motoru indirmeye kalkarlarsa sanayide şaşırmayın. Artı olarak yetkili servis yaptığı işçiliğe garanti verir. Haliyle dışarıya göre fiyat biraz farklı olur. Tabi ki uygun fiyata yaptırmak, az para vermek hepimizin isteğidir. En azından Opel yetkili servislerinde belli yaşın üzerindeki araçlarda doğrudan %25 indirim vardır ve bunu ballandıra ballandıra reklamlarda söylemezler. Şunu da ekleyeyim. Yetkili servis olarak en uygun servis fiyatı veren de Opel yetkili servisleridir.