Opelciler bunu biliyor muydunuz??? Bakın derim..

korayhayirli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, bizde astra classic II var ve bu söyleyeceğim olay mevcut. Ama bütün opellerde var mı bilmiyorum. Aracın gösterge panelindeki hızı, asıl hızından yaklaşık 10km/h falan yüksek gözüküyor.. Nedeni ise, güvenlik.. Yani siz arabanızla 100de gidiyorum sanarken halbuki yaklaşık 90da falan gidiyorsunuz. Tabi radar için de faydası olur bunun :) Peki asıl hızımızı nasıl öğrenicez?

Onu da söyleyim hemen.. Ön panelin ortasındaki göstergenin (saat/tarih/derece vb. olan) her iki tuşuna birden basılı tutuyoruz. ve orada birkaç saniyeliğine o anki asıl hızınız yazıyor. Tabi bunu arabayı siz kullanırken denemeyin, çünkü 2 el gerekebiliyor tek elin iki tuşa birden basması zor oluyor. ben babam kullanırken deniyordum, gerçekten doğru ;) ben de kuzenimden duymuştum. bilmeyen vardır belki dedim, bilginize ;)

90 la giderken +53 die yazıyor dijital gösterge. sabit 120 ile giderken yazın radara yakalanmıştım 121 km ile ceza yedim:)

yeni corsalarda da var buna benzer bir olay...hatta konu açmıştım.ancak şu bir gerçekki göstergede sapma oluyor..ortalama 5-6km.

ilginçmiş, böyle birşey varsa bence daha çok yanıltıcı olmaz mı?

bence geröeği neyse o olmalı.. benm dijital göstergede bi 5 km daha az gösteriyor

onun güvenlikle bi alakası yoktur fabrikalar mümkün olduğunca birebir tutmaya çalışırlar göstergedeki hızla aracın asıl hızını ayrıca 10km de çok yüksek bi rakam 100 km hızda en fazla 5 km sapma olur

walla bizim vectrada aynı gösterior ama bizde setting tuşuna basılı tutup bip sesi gelinceye kadar basıorsun sonra bc tuşuna basıorsun bc ye bidaha basınca motor sıcaklığı bilmem ne bidaha basınca kullanılan elektrik miktarı bidaha basınca hız hava sıcaklığı (hava sıcaklığnın göstergedeki hali ve algılıcıdaki hali) bidaha basınca ... nese işte farklı farklı özellikler çıkıor bilginize :)

walla bizim vectrada aynı gösterior ama bizde setting tuşuna basılı tutup bip sesi gelinceye kadar basıorsun sonra bc tuşuna basıorsun bc ye bidaha basınca motor sıcaklığı bilmem ne bidaha basınca kullanılan elektrik miktarı bidaha basınca hız hava sıcaklığı (hava sıcaklığnın göstergedeki hali ve algılıcıdaki hali) bidaha basınca ... nese işte farklı farklı özellikler çıkıor bilginize :)

ya Aykal bu özellikler c1 dede warmı acaba??? yalnız bc tuşu yok yanlış bilmiyosam. silecek kolundaki tuşlarla kontrol ediyorsun yol bilgisayarını...

Geri