Opeli Satmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zmeric
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Almanya'nın tofaşı fikrine %100 katılıorum.. Kesinlikle çok doğru bir yorum olmuş.. Hatta bende bunu yer yer dile getiririm..

Bu yorumu yaparkende Deniz'in düşüncesi ve %99'umuzunda anladığı gibi Almanya gibi bir otomobil devinde üretilen ve bu ülkedeki diğer markalara kıyasla daha ucuza maledilen bir otomobil olması..

Ama tabiki hal böyle iken bile Opel dünyada kendisine çok iyi bir yer edinmiştir.. Kıyaslamaya gidildiğinde gerek işçilik ve malzeme kalitesi gerek ürün gamı ile otomobil piyasasında söz sahibi bir otomobil devidir..

dediğin gibi almanya çok kaliteli arabalar üretiyor bununla birlikte almanyanın en ucuz maliyetli arabası dünyadaki bi çok markayı geride bırakıyor

Bu kadar uyarıdan, serzenişten ve "okuduğumu anlamama" ithamlarından sonra sanırım cevap hakkımı kullanmak zorundayım.

Hiçbir şeyi yanlış anladığımı düşünmüyorum. Bir önceki mesajımı yazmadan önce konuyla ilgili yazılan bütün mesajları okudum ve okuduğumu anlama yeteneğine sahibim çok şükür.

Gelelim "Almanya'nın Tofaş'ı" davasına; Bir kere Opel ne kadar düşük kaliteli araba üretirse üretsin "Almanya'nın Tofaş'ı" olamaz. Çünkü Tofaş Fiat'ın izin verdiği modelleri Fiat için üreten taşeron bir firmadır. Arabalara kendi markasını vermesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Kuş serisi arabaları da aynı çerçevede özel izinle üretmiştir. Şimdilerde ise bizim Doğan, Şahin isimleriyle bildiğimiz arabaların tüm üretim hakları ve ticari marka imtiyazları Etiyopya devletine satılmıştır.

İşte tam da bu yüzden Opel için "Almanya'nın Tofaş'ı" diyemezsiniz. Belki Almanya'nın Lada'sı, Samand'ı ya da Tata'sı denebilir ama kesinlikle "Almanya'nın Tofaş'ı" değildir.

Benim bu forum sitesini takip etmemin nedeni; genellikle tartışmaların bilgi üzerine yapılıyor olmasıydı. Bilgisizliğe bu kadar sahip çıkıldığını ilk defa görüyorum ve yadırgıyorum.

Rahatsızlık verdiğim için herkesten özür dilerim.

izin ile üretim de haklısın ama o farklı bir olay. opel de bi ara izinle türkiyede izmirde üretim yapıyordu. kastedilen şeyi biliyorsun sen. alınmaya gerek yok, adamın mali gücü bizim 4 katımız, o yüzden oranın tofaşı oluyor. boşverin mesele uzamasın artık bence. rahatsızlık da vermiyorsun kimseye. burası forum. adı üstünde, farklı yorumlar olacak tabiki.

Bu kadar uyarıdan, serzenişten ve "okuduğumu anlamama" ithamlarından sonra sanırım cevap hakkımı kullanmak zorundayım.

Hiçbir şeyi yanlış anladığımı düşünmüyorum. Bir önceki mesajımı yazmadan önce konuyla ilgili yazılan bütün mesajları okudum ve okuduğumu anlama yeteneğine sahibim çok şükür.

Gelelim "Almanya'nın Tofaş'ı" davasına; Bir kere Opel ne kadar düşük kaliteli araba üretirse üretsin "Almanya'nın Tofaş'ı" olamaz. Çünkü Tofaş Fiat'ın izin verdiği modelleri Fiat için üreten taşeron bir firmadır. Arabalara kendi markasını vermesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Kuş serisi arabaları da aynı çerçevede özel izinle üretmiştir. Şimdilerde ise bizim Doğan, Şahin isimleriyle bildiğimiz arabaların tüm üretim hakları ve ticari marka imtiyazları Etiyopya devletine satılmıştır.

İşte tam da bu yüzden Opel için "Almanya'nın Tofaş'ı" diyemezsiniz. Belki Almanya'nın Lada'sı, Samand'ı ya da Tata'sı denebilir ama kesinlikle "Almanya'nın Tofaş'ı" değildir.

Benim bu forum sitesini takip etmemin nedeni; genellikle tartışmaların bilgi üzerine yapılıyor olmasıydı. Bilgisizliğe bu kadar sahip çıkıldığını ilk defa görüyorum ve yadırgıyorum.

Rahatsızlık verdiğim için herkesten özür dilerim.

Bu kadar bilgi sahibi olduğuna göre Opel'in GM grubuna dahil olduğunu, İngiltere'de Vauxhall, Avrupa'nın kalanında Opel, Avustralya'da Holden, Amerika'da bazı modellerinin Saturn ve son olarak Brezilya'da Chevrolet markası altında satıldığını da biliyorsundur.Aynı Fiat'ın Tofaş'ın kuş serisinde uyguladığı gibi GM de Brezilya'da Chevrolet markası altında Opel satıyor ve burada olmayan Corsa sedan gibi saçma sapan araçlar üretiyor.Opel her ne kadar Alman markası gibi görünse de aslında Amerika merkezli bir şirket ve Opel'in de bu şirketin en ekonomik markası olduğunu söylersek sanırım yanılmış olmayız.Tabi yine GM tarafından ülkemizde Chevrolet olarak satılmaya çalışan uzak doğu döküntülerini saymazsak.
Opel, Türkiye standardlarına göre gayet iyi bir arabadır ancak anlamamakta ne kadar ısrar etsen de Fiat Almanya'da Tofaş fabrikası kurmadığı sürece Almanya'da üretilen araçlar arasında en ucuz araçlar olduğundan Almanya'nın Tofaş'ı deyimi acı da olsa doğru bence.

konu epey bir karışmış.:D bizim patronda 2007 honda civic aldı.öncesinde 2001 astrası vardı.şu an arabasından memnun değil.herşeyin gösterişten ibaret olduğunu sölüyo.astradan çok daha memnundum diyo.gerisini siz düşünün artık...

ben Türkiye de satılan arabalara baktığımda Opelin woswos honda ford toyotadan aynı sınıflar için konuşuyorum hatta audi nin a3 serisinden ne daha az dayanıklı ne kalitesiz olduğunu görmüyorum. ha dersinizki almanyadaki woswoslar Opelden kaliteli yapılıyor ama Türkiye ye gelenlerde iş değişir.
O zaman doğrudur almanyanın tofaşıdır.

Ama bir gerçek vardırki arkasında gm var bu firmanın ve buda aslında bir çok alman otomobil firmasından büyük olduğunu gösterir Opel in.

alfada en hızlı safkan yarışcılarını yapıyormuş zamanında fakat şirket politikası adına aile otomobillerine dönmüşler bence Opel deki düşük maliyetli durumuda şirket politikası adı altında değerlendirilmeli ve şikayetçilerin yakın fiyatta olan üstün rakiplerini tercih etmeleri önerilmeli.

wos wos varken Opel e binmek enayilik sözü çıkıyor yavaş yavaş bu tartışmadan yada bana öyle geliyor.yanlış da anlıyor olabilirim ....

:D:D

ben Türkiye de satılan arabalara baktığımda Opelin woswos honda ford toyotadan aynı sınıflar için konuşuyorum hatta audi nin a3 serisinden ne daha az dayanıklı ne kalitesiz olduğunu görmüyorum. ha dersinizki almanyadaki woswoslar Opelden kaliteli yapılıyor ama Türkiye ye gelenlerde iş değişir.
O zaman doğrudur almanyanın tofaşıdır.

Ama bir gerçek vardırki arkasında gm var bu firmanın ve buda aslında bir çok alman otomobil firmasından büyük olduğunu gösterir Opel in.

alfada en hızlı safkan yarışcılarını yapıyormuş zamanında fakat şirket politikası adına aile otomobillerine dönmüşler bence Opel deki düşük maliyetli durumuda şirket politikası adı altında değerlendirilmeli ve şikayetçilerin yakın fiyatta olan üstün rakiplerini tercih etmeleri önerilmeli.

wos wos varken Opel e binmek enayilik sözü çıkıyor yavaş yavaş bu tartışmadan yada bana öyle geliyor.yanlış da anlıyor olabilirim ....

audi ve vw den daha kaliteli değil, onları ayırman lazım. orda yada burda üretimiyle ilgisi yok. opel sahibiyiz diye "opel ona buna basar, süper arabadır" gibi saçma sapan cümleler kurmayı bırakalım artık. audiden de, model olarak tartışılabilecek olan vw den de iyi değil. maliyet demişsin ama maliyetle ne alakası var bunun anlamadım.? arkasında gm in olmasının diğer almanlardan iyi olmasına ne katkısı var onu da anlamadım. audi de vw de daha pahalı, daha ucuz değil. vw varken yada audi varken opele binmek de enayilik değil. paran neye yetiyorsa ona binersin. reno 12 ye yetiyorsa onu alırsın ama ona sahipsin diye çıkıp da "reno12 opellerden iyi arabadır" gibi abes bi laf etmemek lazım. hep aynı şey yapılıyor. birinin asrtası var yada corsası. tutup audi den falan daha iyi olduğu söyleniyor. böyle saçma şey olurmu yav.

onlardan daha iyi olduğu söylenmiyor onlardan eksiği yoktur deniyor 1.
neden polo almadın çokmu fark vardı 2.
onlardan eksiği yok demek daha iyidir anlamına gelmez sabahın etkisi sanırım 3.
benim parama göre en temizi aldım hasta falan değilim Opel e 4.
tekrar ediyorum eksiği yok demek onlardan iiidir demek değildirrr 5.

sen süpersin ben saçmalıyorum ama senden eksiğim yok 6.
:D:D:D

ama bu senden iii olduğumuda göstermez 7.
:D:D:D

Arkadaşlar simdi ben arabamdan cok memnunum
arabayla ilgili bir sıkıntım yok ama bu opel tr nin ilgisizliğinden servislerden sıkıldım. hiç bir şey ile ilgilenmiyorlar. ben bu arabayı 37000 ytl'ye aldım cok begenerek aldım daha once corsa vardı memnunum opel'den degıstırırsem yıne bır opel almak ısterım ama. ılk arabasını alan bır ınsan ıcın opelı tercıh etmek cok zor sıkayet var com'a gırınce ınsan afallıyor. adamın 4000 km baskı balatası bıtmıs garantıye sokmamamıslar. ınanılır gıbı degıl adam ben acemı degılımkı 15 yıllık soforum nasıl olur boyle bır sey dıyor adam ısyanlarda.

ARkadaslar kızmayın internetle ilgili sorunlar var giremedim
hepinizden özür dilerim. yorumlarınıza tesekkur ederım .
su almanyanın tofası meselesıne katılıyorum. tamam opel tofas gıbı taseron bır fırma degıl bır otomobıl devı ama hedef kıtlesı bellı almanyadakı fıyatları bellı sımdı benım bu arabayı aldıgım parayla adam orada bmw mercedes alabılıyor. 5000 euro 2001-2002 astrlar var almanyada sımdı bızdekı sahın parası yanı dogal olarak almanyanın en ucuz arabası denılebılır. hadı tofas demek bazı arkadasları kızdırdı galıba

Geri