opelim.net sosyal medyaya taşınmalımı acaba

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2007
Mesajlar
3,683
Tepkime puanı
2
Puanları
36
arkadaşlar malum facebook üzerinde oluşturulan gruplar yoğun ilgi odağı hızlı geridönüşler daha aktif bir iletişim sözkonusu.daha önce emre bey bu konuda fikirlerimizi sormuştu.düşünüyorum da opelim.net grubu oluştursak üyelerimizi oraya taşısak oradan yardımlaşsak bu güzel forumu ölmekten kurtarırız.bu kadar direnen ve ayakta kalan bu siteye üzülüyorum açıkçası.
 
arkadaşlar malum facebook üzerinde oluşturulan gruplar yoğun ilgi odağı hızlı geridönüşler daha aktif bir iletişim sözkonusu.daha önce emre bey bu konuda fikirlerimizi sormuştu.düşünüyorum da opelim.net grubu oluştursak üyelerimizi oraya taşısak oradan yardımlaşsak bu güzel forumu ölmekten kurtarırız.bu kadar direnen ve ayakta kalan bu siteye üzülüyorum açıkçası.
Aktif olmayan bir sayfamız var yalnış hatırlamıyorsam. Facebook a yüklenmek demek bence buranın ipini çekmek demek. Şahsen ben arabadan çok dostluklar için buradayım.

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hiçbir sosyal medyada buralardaki (formlardaki) sıcaklık yok. Formlarda daha fazla ve ayrıntılı bölümler olduğundan hizmet alanı daha geniş. Üye olduğum diğer formlarda buna benzer uygulamalar yapıldı. Sonuç olarak her iki yerde de büyük kan kayıpları yaşandı. Ben bile bazılarını takip etmekten vazgeçtim. Facebook çeşitlilik bakımından çok yoğun, artı olarak cep telefonu ile daha kolay giriş yapıldığı için paylaşımlar PS'ye oranla daha seri, hizmet alanı daha dar, yolda kalanlar, aracı ile kronik sıkıntı yaşayanlar ve satış işleri yapanlar haricinde başka bir paylaşımları da yok gibi. Bence formlara daha çok özen gösterip, yaşatılması için elimizden geleni yapmalıyız.
 
Abi kesinlikle haklısın.hatta keşke facebook diye bişey olmasaydı.forum çok farklı.2007 de üye olmuştum.çok fark var şimdi.ethem abinin cengiz abinin paylaşımları birçok arkadaşımızın faydalı paylaşımları yok şimdi.kan kaybı maalesef burda da yaşandı.durağan bir hal aldı.ben facebook da olsa sizin de grup yöneticiliğinizde çok aktif bir grup olacağımızı düşünüyorum üstelik üyeler arasında samimiyet çok daha hızlı artacak,buluşmalar tanışmalar olacaktır.
Ama forum işlerinden pek anlamam açıkçası yanlış da düşünüyor olabilirim.şahsi fikrim bu.

Sony Z5 ile gönderildi
 
Hergün girip uğruyorum . Forum çok daha güzel . Size Facebook ile tek cümle yazacağım.

Facebook ta kimin kafası atarsa grup kuruyor, bir ara OpelWorldTeam diye grub bile kuruldu.

Samimiyetten uzak, günü birlik işini görmek isteyenler Facebook ta, gerçek bilgi her zaman forumlarda olur .
 
Facebook'daki guruplarda eski bilgilere nasıl ulaşıyoruz? Araçlarımıza yapılan özel uygulamalarımızı (self servis) ne kadar süre ile canlı tutabiliyoruz. Facebook'daki paylaşımlar kısa süreli, uzun soluklu değil. Geçenlerde bahsi geçmişti. Bir arkadaşımızın arabasında sorun oldu, sorunu çözmek için parça arayışlarına girdi, ama sorunu Semai arkadaşımızın 5-6 sene evvel yaptığı bir paylaşım neticesinde kolayca çözdü. Facebook'da değil 5-6 sene evvelki bir paylaşımı bulmak, 5-6 hafta önceki paylaşım bile zor bulunuyor :(.
 
Böyle iyi öbür tarafta bildiğin çöp

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eğer taşıma gibi bir hataya düşülürse bittiğimizin resmidir.
Bu kadar seneye ve bilgi birikimine yazık olur. :(:mad:
 
Facebook, instagram gibi sosyal medyalara halen ısınamamış biri olarak forumların kendi sayfaları daha derli toplu ve özgün buluyorum.

Yukarıda dendiği gibi, en basitinden forum hafızasını, eski paylaşımları (herhangi bir teknik aksalık olup silinme olmazsa) Facebook gibi ortamlarda korumak zor. Hatta tutuluyor mu bilmiyorum.

Biraz eski kafalıyız heralde. :)

Örnek vermek gerekirse;
Facebook şimdilerde her köşe başında biten zincir kahve markalarının janjanlı, afilli, yoldan geçen herkesin uğradığı cafe shop'lar gibi..
Forumlar da 40 yıldır aynı yerde olan semt kahvenesi gibi, neredeyse herkesin birbirini tanıdığı, daimi gelenleri olan, içeri girenin "Asım abi, bize 1'i açık 2 tane çay" diye siparişini verdiği daha samimi mekanlar gibi geliyor :)
 
Geri
Üst