opelin dizel motorlarını kim üretiyor ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Harunde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abi valla dün bi grande punto gördüm multijet 1.3 motor 75 bg dedi sahibi opelin cdti modelleri 90 bg degilmi bu nasıl oluyo acaba?hem opelin bu motorlu araçlarında sogukta çalışmama gibi bir problem var.

tahtaravalli' Alıntı:
abi valla dün bi grande punto gördüm multijet 1.3 motor 75 bg dedi sahibi opelin cdti modelleri 90 bg degilmi bu nasıl oluyo acaba?hem opelin bu motorlu araçlarında sogukta çalışmama gibi bir problem var.

1.3 90Bg CDTI motorlar Astra'larda vardı, Corsa C'lerda 75Bg'likler vardı.Şu an Corsa D'lerde hem 90Bg hem 75Bg seçenekleri var...

faithless1905' Alıntı:
hatta bir ara ablamın cdti ( 2004 ) corsası ile geçen yıl Alanya ya giderken Ağaçlı tesislerinde mola verdim.Adamın biri yanıma gelip baya bir soru sordu sonra focusu varmış.TDCi onu gösterdi.Corsa nın motoru bundan bile iyi dedi neden nereden biliyorsunuz diye sordum Ford da mühendisim bu arabanın ürettiği torku ve enjektörlerden püskürttüğü mazot multijetler hariç hiç bir araba püskürtemiyor dedi hatta bazı terimler söyledi newtonmetreli ifadeler kullandı CDTi lerde bu çok yüksekmiş...

ben hep demişimdir corsa cdti nin motoru kasasından daha kaliteli diye .ben çok memnunum ALLAH a şükür cdti den çünkü az yakıyor ve çok performanslı. ama corsa , cdti motoruna göre biraz daha kalitesiz. ayrıca 2004- 2005 yılları arasında 1.3 cdti en iyi motor seçilmişdi www.opel.com dan motorlar kısımına girince göreceksiniz. cdti bende volkswagenin TDİ sine yaklaşan bir kalite grafiği çiziyor ....

Bildiğim kadarıyla VW de dizelde common rail teknolojisine geçecek. Yani VW nin TDİ si tarih olacak. Common rail teknolojisini dizel motorlarda kullanmayan ender markalardandır audi - vw grubu diye biliyorum.

Saygılarımla.

Cdti 70 bg corsa motoruna chiple 100 bg falan yapılabilirse süper olur tokatlamadık sınıfında araç kalmaz özellikle 1.6 golf,focus,astra uzuk dursa iyi olur.Mehet usta ne yaptıki?

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sağ olun

arkadaşlar bende vivaro 1.9 ctdı araba var motorunda GM yazıyor bildiğiniz gibi GM american malı hiç amerikalılarla küçük kısa boylu insanlar(japonlar) anlaşıp araç yapabilirlermi? ben yetkili bir kişden duydum araçlardaki motorların kesinlikle ne fiat ne ısızu ne hundai alakası yok tamamiyle GM ve opel işbirliği ile yapılıyor

fiat + gm işbirliği. sağlam motorlar.

ya bende sadece GM die biliyorum, anlaşmalarında ötürü zaten opel GM den başka motor kullanamaz die biliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri