>>Opelin Yeni Çarpışma Önleme sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yapılır aslında mantığı basit
Arkaya taktığıız park sensörlerinin daha güçlüsünü hada hıza göre mesafe artacak şekilde öne takacaksınız.
Önde bir cisme yaklaştığınızda size ikaz verecek..

yol kenarındaki ağaçlar, elektrik direkleri, kırmızıda bekleyen araçlar,yayalara kırmızı yanarken yol ortasına atlayan yayalar vb. şeye ötecek senin sistemin o kadar basit bişey değildir heralde

mantık güzelde böyle tehlikeli bir anda kim kafasını çevirip sağda o ekranda olanları anlamaya çalışır ki? asıl kaza o zaman olur zaten :(

yol kenarındaki ağaçlar, elektrik direkleri, kırmızıda bekleyen araçlar,yayalara kırmızı yanarken yol ortasına atlayan yayalar vb. şeye ötecek senin sistemin o kadar basit bişey değildir heralde

Sistemin ana mantığı o yazının altını niye almadın.
tanımlama bilğisi eklenmiş bu sisteme.

işte sorun da o tanımlama bilgilerinde zaten dediğin gibi iki tane sensörle olacak kadar basit bir sistem değil

Burda işi yapan sensör değil.

Sensöre bağlı yol kontrol sistemi ve yazılımı.
Yarısını aldığın yazının altında ne yazıyor bidaha oku

Ama buradaki sistem uçaklardaki gibi gelişmiş bi rardar sistemi. Her araçta kendi tanımlama bilğisini yayınlıyor. özel araç, ambulans. polis. itfaye. bakım aracı, kamyon vs diger araçlar aşlığı bilğilerin ne olduğunu yorumlayıp ekrana taşıyor.

Ama bu sistemin Pratikte uygulanabilirliği çok zor. Çünkü sistemin çalışması için yolda hareket eden tüm araçlarda bu sistemin takılı olması gerekli. oda şu anda imkansız.

+ Sinan ın da dediği gibi bu yollarda aşırı bi daryasyon kirliliğine neden olur.
Ve sağlığınız için uzun vadede tehlikeli sonuçları olabilir.

kardeşim senin yazdığın yazının alt kısmını da okudum merak etme,yazının başında kolay diyen sensin bende diyorum ki yazının altında dediğin gibi o kadar hafife alınacak basit bir olay değil.ben senin yazdığın yazıdan şunu anlıyorum bu sistem gayet basit bişey ancak pratikte uygulamaya geçmesi zor benim sana yazdığım da bu zaten yanlışmıyım ??

kardeşim senin yazdığın yazının alt kısmını da okudum merak etme,yazının başında kolay diyen sensin bende diyorum ki yazının altında dediğin gibi o kadar hafife alınacak basit bir olay değil.ben senin yazdığın yazıdan şunu anlıyorum bu sistem gayet basit bişey ancak pratikte uygulamaya geçmesi zor benim sana yazdığım da bu zaten yanlışmıyım ??

Sisitemin mantığı basit kolay olan bu.
orta derecede yazılım bilğisi olan herhangibiri bu tarzda bi program yazabilir.
Oradaki park sensörü benzetme için söylenmiş bi söz. Park sensörü önündeki cisim ile arasındaki mesafeyi ölçer sadece.
Direkt elbette çalışmaz ama çalışma mantığının temeli ona dayanıyor.
Sadece gönderilen ve diğer araçlardan alınan sinyalleri yazılım ile kontrol ederek yorumluyor. ve ekranda gösteriyor.
Uygulamaya geçmesi evet zor.
Güzel sistem ama seklamdan öte bişey değil şu anda
Şu an tüm araçlara takılmaya başlasa bi 40-yıl sonra ancak saglıklı kullanılmaya başlanabilir. Ama hiçbirzaman %100 güvenli bilği verecek bir sistem değil.

teşekkürler..

Geri