Ortalama yakıt tüketimini sıfırlama

Ynt: Ortalama yakıt tüketimini sıfırlama

BÜLENT link' Alıntı:
benzın pahalı doğan arabada anormallık yok

Doğru. Benzin olaydı 1TL... Neyse benzin 1TL olsaydı olacak olanları düşünmek istemiyorum. ((:

şöyle 3,5-4 lira arası olsaydı ne güzel olurdu. rafine çıkış fiyatı 1,60 civarı olduğunu varsayarak hayal kuruyorum :D şaka bi yana 3,5 olsa lpg taktırmam arabaya

GNSpower link' Alıntı:
İlk 100 km çok hızlı değişiyor sonra değişim daha yavaş oluyor diye biliyorum.
Anlamadığım nokta eğer bu araç 8.9 yakıyorsa gene 8 civarlarında hadi 9 göstersin ama 12 nasıl gösterebiliyor acaba kilometre ilerledikçe mi gerçek değerlere yaklaşıyor yoksa ben öncedende 12litre yakıo da 8,9 mu gösteriyordu ? Şaşırtıcı biraz.

YunusÇelebi link' Alıntı:
Anlamadığım nokta eğer bu araç 8.9 yakıyorsa gene 8 civarlarında hadi 9 göstersin ama 12 nasıl gösterebiliyor acaba kilometre ilerledikçe mi gerçek değerlere yaklaşıyor yoksa ben öncedende 12litre yakıo da 8,9 mu gösteriyordu ? Şaşırtıcı biraz.

Yunus ortalama ekranını doğrulamak için sık sık anlık tüketim ekranını aç; ortalama ile anlık tüketim arasında uçurum varsa aracın 100. km den sonra daha iyimser verilere ulaşmış olacaktır; bu aralar soğuyan havalarla beraber araçların motor ısınana dek tüketimleri de hayli artış gösterdi.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Yunus ortalama ekranını doğrulamak için sık sık anlık tüketim ekranını aç; ortalama ile anlık tüketim arasında uçurum varsa aracın 100. km den sonra daha iyimser verilere ulaşmış olacaktır; bu aralar soğuyan havalarla beraber araçların motor ısınana dek tüketimleri de hayli artış gösterdi.
Peki biraz süre geçsin o halde zamanla belki düzelir gerçi hiç uzun mesafe de gidemiyorum pek işim olmuyor.

%100 şehir içi kullandım 11.9 lt ortalamaydı :(.dun sehirlerarası 100 km yaptim 11.7ye düştü.ben de bugun bi sıfırayacam yeni ortalama hedefim 9 litre  steeringwheel

Bende 1.6 115hp hatchback kullanıcısıyım, ilk aldığım zamanlarda 13lt/100km ortalama ile kullanıyordum.
Daha sonra yavaş yavaş 8 lere kadar düştü, şuan ortalama tüketimim 8.4 lt / 100km. Ortalama hız: 35km/saat
Zamanla düşecektir, tabi trafik durumuna ve sürüş tarzına göre de değişir bu değerler.

chiv link' Alıntı:
Bende 1.6 115hp hatchback kullanıcısıyım, ilk aldığım zamanlarda 13lt/100km ortalama ile kullanıyodum.
Daha sonra yavaş yavaş 8 lere kadar düştü, şuan ortalama tüketimim 8.4 lt / 100km. Ortalama hız: 35km/saat
Zamanla düşecektir, tabi trafik durumuna ve sürüş tarzına göre de değişir bu değerler.
araç özellikle 1. ve 2. viteste çok yakıyor.ama 4. viteste anlık yakıt tüketimi 5-6 lt falan oluyor.dün otoyolda CC aktifken 110a sabitledim.5. vites.3.8-4.5 arasında gitti geldi değerler.bence gayet güzel bir ortalama 110 hıza göre 3.8 ..

530 km oldu :) ortalamam 8.0litre/100km  1.6 115bg.. Ankara

wings35 link' Alıntı:
530 km oldu :) ortalamam 8.0litre/100km  1.6 115bg.. Ankara

iyiymiş bende 500 km ye geldım nerdeyse ama hala 11 lt :D ortalama hız 25 km gosterıyor dusucegındende pek umutlu degılım acıkcası :D

Geri