otomatik araclarda vitesi N konumuna alıyormusunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BÜLENT.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: otomatik araclarda vitesi N konumuna alıyormusunuz

astraowner link' Alıntı:
bence 200000 km yapmayacaksınız ilgilenmeyin gitsin kafayı yorup çok üstüne düşünce daha çabuk bir sorun çıkıyor

Bencede  045thumbsup

GNSpower link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=3494.msg79693#msg79693 date=1325067836]
[quote author=GNSpower link=topic=3494.msg79664#msg79664 date=1325064627]
Valla ben ışıklarda ve duraklamalarda N'ye alıyorum vitesi. Ne olur ne olmaz. Ha tabii daldırıp yeşil yandığında gaza basınca "Röhaarınnn" diye anırıyor araba durduğu yerde o fena oluyor. (: Devirde maşallah yavaş yavaş düşüyor bekle ki 900'e gelsin, takasın D'ye. Yiyesin lafları, olasın acemi. (:

Gaza bastıktan sonra devir iyice düşmeden vitesi D ye atsan araba zıplar de mi?
[/quote]

Valla bana herkes şanzımanı yok eline alırsın, yok kucağına alırsın, yok nikahına alırsın, yok soyadını bile verirsin dedikleri için deneyemedim bilemiyorum. ((:
[/quote]

Ha kim ben mi? :)

Çift kavramalılarda kesinlikle n ye alınması gerekli ancak bizimkiler kendisi boşa alıyor ama ne hikmetse herzaman almıyor. Ben kendi açımdan söyleyeyim bazen durduğunda ayağımı gazdan çekince araç hareket etmiyor yani boşta gaza basınca kavramaya geçiyor Bazende öndekini bir yoklasammı ne güzelde tamponu varmış modunda güç bela zaptediyorsun. Ben N ye alıyorum Zaten boşa aldığınızda aracın bir rahatladığını hissediyorsunuz. Yağın ısınmaması da aslında çok önemli.

eketen link' Alıntı:
[quote author=GNSpower link=topic=3494.msg79695#msg79695 date=1325068082]
[quote author=Tolga KARACA link=topic=3494.msg79693#msg79693 date=1325067836]
[quote author=GNSpower link=topic=3494.msg79664#msg79664 date=1325064627]
Valla ben ışıklarda ve duraklamalarda N'ye alıyorum vitesi. Ne olur ne olmaz. Ha tabii daldırıp yeşil yandığında gaza basınca "Röhaarınnn" diye anırıyor araba durduğu yerde o fena oluyor. (: Devirde maşallah yavaş yavaş düşüyor bekle ki 900'e gelsin, takasın D'ye. Yiyesin lafları, olasın acemi. (:

Gaza bastıktan sonra devir iyice düşmeden vitesi D ye atsan araba zıplar de mi?
[/quote]

Valla bana herkes şanzımanı yok eline alırsın, yok kucağına alırsın, yok nikahına alırsın, yok soyadını bile verirsin dedikleri için deneyemedim bilemiyorum. ((:
[/quote]

Ha kim ben mi? :)

Çift kavramalılarda kesinlikle n ye alınması gerekli ancak bizimkiler kendisi boşa alıyor ama ne hikmetse herzaman almıyor. Ben kendi açımdan söyleyeyim bazen durduğunda ayağımı gazdan çekince araç hareket etmiyor yani boşta gaza basınca kavramaya geçiyor Bazende öndekini bir yoklasammı ne güzelde tamponu varmış modunda güç bela zaptediyorsun. Ben N ye alıyorum Zaten boşa aldığınızda aracın bir rahatladığını hissediyorsunuz. Yağın ısınmaması da aslında çok önemli.
[/quote]

Beni korkutanlar utansın. ((:

Uzun beklemelerde hep boşa alıyorum. Kendi kendine boşa aldığını bilmiyordum.
Ben kendim N'ye alıp sonra D'ye aldığımda 1-2 sn kavrama süresi oluyor.
Frene basıp, sonra ayağımı frenden çektiğimde bu süre olmuyor.
Otomatik boşa alsaydı aynı şekilde tepki vermesi gerekmez miydi?

Savage link' Alıntı:

Orası bir muamma :)  Ama deneyin durun freni hafif hafif bırakın. Bazen boşa almış olduğunu görürsünüz ama bazen de aynı yerde zıpladığını da göreceksiniz

eketen link' Alıntı:
[quote author=Savage link=topic=3494.msg79773#msg79773 date=1325080459]

Orası bir muamma :)  Ama deneyin durun freni hafif hafif bırakın. Bazen boşa almış olduğunu görürsünüz ama bazen de aynı yerde zıpladığını da göreceksiniz
[/quote]

Aslında aklıma geldi şimdi hazır yeri, danışayım.

Ben dediğim gibi N'ye alıyorum beklerken. Ayağımı frenden hiç çekmiyorum ama. Sonra D'ye alıyorum kalkış için, ayağımı frenden çektiğimde sanki küçük bir tümsekten atlıyormuşum gibi araba bir hopluyor ilerlemeye başlarken sonra normal devam ediyor. Niye hopluyoruz? ((:

kavramayı hissediyosun Doğan abi. :)

Sanıyorum bu daha ziyade arabanın benden kaynaklanan "Haydi hooooop, gıııaaaaarrrnnnnn hörgh oh kalkabildim" kavraması olabilir. ((:

Merdo link' Alıntı:
N yani boş neredeyse hiç kullanılmıyor desem otomatik vitesler de yanılmış olur muyum ?

Valla benimkinde her kırmızı ışıkta kullanılıyor aslında.

Geri