Otomatik far sensörü yapımı

ya ilginç ben denedim bir adet 4700 lük yetiyordu...
acaba kapıları açınca gelen elektirik çok kısa süre geldiği için mi dur ben bir daha nceleyim

ben denemnişdim bir saniye filan gönderiyordum elektiriği adaptörden sonra 8 saniye sonra bırakıyordu kendini...

rolenin cakalarına paralel bağlıyorsun değilmi ben bir kez bir bacağını roleye diğerini eksiye bağlamıştım 3 saniye falan olmuştu...

bende arabaya daha takmadım
adaptör le veriyom elektiriği.
kısa da versem uzunda versem bişey değişmiyor. 3 sn de bırakıyor.
evet rölenin bacaklarına paralel bağlıyorum. işte senin devrenin aynısı . bi değişiklik yok.,,
ben röleden şüpheleniyorum. acaba büyük olunca çok elektik yiyip çabukmu bitiriyor kondansatörü

dediğin gibide olabilir 3 saniye olmaması lazım hele 2 adet 4700le süre çok kısa roleyi bi değiştir bakalım ne olacak...

adaptörün çıkışını bir ölçesne ölçü aleti varsa belki tam 12 değildir arabanın ben ölçtüm 13.5 voltun üzerinde geliyordu...

şöyle yaptım.....
röleyi dediğim gibi küçülttüm. ufak röle aldım. 3 sn 5 sn oldu... sonra 4700 lük kondansatörün yanına bi tane daha 4700 lük kondansatör attım. şimdi 9-10 saniye arasında oldu.. ee buda yeter dedim....

ama arabaya uygularken şöyle bi sorun olabilir; devre elektriği aldığında kondansatörlerin dolması ve röleyi çekmesi 1-1,5 sn arasında oluyor. arabada da kapıları açınca veya kilitleyince gelen elektrik 1 saniye felan.... acaba bu sürede kondansatörler dolup röle çekilecekmi??? aklımdaki tek soru bu şimdilik????

arabadaki voltajıda ölç kapılardaki bakalım kaç volt çıkacak?

Geri