merhaba.aranıza yeni katıldım.ben yabancı bir youtube videosunda izlediğim yöntemle içersinde hiç eski yağ kalmadan şanzıman yağını 1 kerede değiştirdim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
file:///C:/Users/Ali/Desktop/astra%20g/astra%20g%20oto.%20-%20Kopya.jpeg
2000 model otomatik astralarda şanzımandan 2 tane üst üste hortum çıkıyor ve radyatöre gidiyor.alttaki hortum şanzımandan çıkarak ısınan yağı soğuması için radyatöre gönderirken (radyatörün alt tarafından girer).radyatörün üst tarafından çıkan hortum soğuyan yağı alarak şanzımandaki yağ karterine gönderir.
1- şanzımanın içindeki eski yağı atmak için 6 lt uberlub marka ucuz olan dex3 yağ.
2- temizlikten sonra koyacağımız orjinal mobil atf 320 4 lt yağ (1 lt lik 4 adet)
bu arada yanlış anlaşılmasın yağ reklamı yapmıyorum. isteyen istediği yağı kullanabilir.ben kullandıklarımı yazıyorum.isteyen motul ,castrol.mobil herhangi birini kullanabilir.yada orjinal gm size kalmış.yada temizlik içinde uberlub değilde yine diğer yağları kullanabilir.ben masraf artmasın diye uberlub kullandım.3 lt 30 tl. çünkü.
öncelikle alttaki tapayı açarak yağı boşaltıyoruz.tapanın mıknatısını temizleyip tapayı geri takıyoruz.daha sonra almış olduğumuz ucuz dex3 yağın 4 litresini çubuğun olduğu borudan huniyle boşaltıyoruz.daha sonra radyatörün üst tarafından çıkan ve şanzımana giren (iki hortumdan üstteki hortum) hortumu çıkartıyoruz (hortumu tutan teli düz tornavida yada penseyle rahatlıkla çıkartabilirsiniz).bu çıkartığımız hortumun ucunu bir kovaya bırakıyoruz ve bir arkadaşımız arabayı çalıştırıp (ayağı frende olacak ve el freni çekik olacak tabiki) d konumuna getiriyor.araba d konumundayken kovadaki hortumdan konvektörde ve dişlilerde kalan eski yağ akmaya başlıyor.baktınız yağ bayağı aktı ama hala tam temiz yağ gelmiyor bu sefer elimizde kalan 2 lt dex 3 yağıda ekliyoruz ve d konumunda çalıştırmaya devam ediyoruz ve temiz yağ gelmeye başladıysa kontağı kapatıyoruz.daha sonra hortumu geri takıyoruz.böylece konvektörde ve dişlilerin arasında sadece temiz yağ kalmasını sağlıyoruz.alttaki tapayı açarak ucuz yağın kalanını döküyoruz tapayı geri sıkıca kapatıyoruz.
şimdi rahatlıkla elimizdeki 4 lt kaliteli dex3 yağı çubuğun ordan boşaltıyoruz ve böylece şanzımanın içinde eski yağdan eser kalmadan değiştirmiş oluyoruz.