Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende 2000 model 1.4 corsa var otomatik sürüş zevki çok güzel, manuel den çok rahat tavsiiye ederim doğrusu.

Arkadaşlar merhaba,

Ben aranıza yeni katıldım. Dün yeni bir Opel Corsa 1.4 Essentia 100 HP (otomatik vites) aldık. Araç henüz Türkiye'ye giriş yapmamış, bekliyoruz. Mayıs sonu gibi teslim alacağım. Ya gülmeyin ama ben daha önce hiç otomatik vitesli araç kullanmadım, şimdi o vites kutusundaki harflerin bile ne anlama geldiğini bilmiyorum. Yani daha doğrusu arabayı nasıl kullanacağımı bilmiyorum valla (yanlış anlaşılmasın, düz vitesli araç kullanmayı biliyorum). Rica etsem bana, o vites kutusunun bir fotoğrafıyla birlikte, otomatik vitesli aracın nasıl kullanılacağını anlatabilir misiniz? Zahmet olacak sizlere, ama gerçekten çok makbule geçer.

Teşekkürler...

Not: Araç easytronic değil, tam otomatik...

Son düzenleme:
D : Drive-Sürüş
N : Nötr-Boş
R : Rear-Geri
P : Park-Park
1 : Manuel 1.vites (Dik yokuşlarda kullanılıyor genelde)
2 : Manuel 2.vites (Dik yokuşlarda kullanılıyor genelde)

Kullanmasında birşey yok.Aracı çalıştıracağınız zaman frene basıp çalıştırıyorsunuz.Vites e takmak için fren e basıp vites in üzerindeki mandala basarak vitese geçiriyorsunuz.Debriyaj olmadığı için sol ayağınızı unutun... :) Bitti gitti

D : Drive-Sürüş
N : Nötr-Boş
R : Rear-Geri
P : Park-Park
1 : Manuel 1.vites (Dik yokuşlarda kullanılıyor genelde)
2 : Manuel 2.vites (Dik yokuşlarda kullanılıyor genelde)

Kullanmasında birşey yok.Aracı çalıştıracağınız zaman frene basıp çalıştırıyorsunuz.Vites e takmak için fren e basıp vites in üzerindeki mandala basarak vitese geçiriyorsunuz.Debriyaj olmadığı için sol ayağınızı unutun... :) Bitti gitti

Çok teşekkür ederim... Eğer doğru anladıysam, normal yolda D'yi kullanıyoruz değil mi? 1 ve 2 çok sık kullanılmıyor yani, doğru mudur?

yapip ustune birde kickdown yaiyoruz forever otomatik,
bu arada otomatik vitesin yagini filtresini dun degistirdim araba daha seri vites degistiriyor, vites gecisleri hissedilmeyecek derecede az, cikan yagi gorunce iyiki degirtirmisim diyorum, longlife yag falan hikaye....

Geri