Otomatik vitesli araç kullanmanın püf noktaları...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gradient
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Otomatik vitesli araç kullanmanın püf noktaları...

bilgi paylaşımı için çok teşekkürler..

Ynt:

Bizim şanzuman yağı değişiyor mu?  Benim içime dert oldu 75000 km'de.

ouzhn06 link' Alıntı:
Bizim şanzuman yağı değişiyor mu?  Benim içime dert oldu 75000 km'de.
Valla servise bence sormak lazım. En geç 60 binde değişmesi gerekiyor diye biliyorum...

Ynt:

gradient link' Alıntı:
Valla servise bence sormak lazım. En geç 60 binde değişmesi gerekiyor diye biliyorum...
60000 bakımında sordum yok dediler. Hiç mi değismicek dedim ömürlük dediler:) Ne yapsam ki ben şimdi?

peki hocam vites topuzundaki mandala her vites hareketinde basacak mıyız? yani mesela kırmızı ışıkta D'den N'ye alıp duracam, burada mandala basacak mıyım? bana şu mandalı bi anlatıverin :)
ilave olarak vites konumu hareketlerinde yine frene basarak mı işlem yapacaz.

Park'a almak/park'dan çıkartmak dışında frene basmayı gerektirecek bir durum yok geçişlerde. Açıkçası ışıkta vs. hiç drive'dan farklı bir opsiyona alma ihtiyacı duymadım vitesi ancak mandalsız olarak triptonikte kullanabildiğimize göre diğer opsiyonlarada mandalsız geçiş olabilir diye düşünüyorum.

mandalın fonksiyonu nedir o zaman? fren ışığı filan da var vitesin yanında. nedir abi şu olay. ne kadar kompleks birşeymiş agalar

Sevgili hemşerim dediğim gibi ben hiç denemedim mandalsız geçiyor mu diye sadece fikir yürüttüm. Onun esprisi bence güvenlik açısından. Herhangi bir harekette seyir halinde iken hareket sonucu vitesde değişim olmasın (örn. elinizin çarpması veya takılması gibi) yani kapı kilidinin otomatik kilitlendikten sonra tek çekmeyle açılmaması gibi düşün.

mandalı sadece geri vites ve  park konumuna getireceğimiz zaman kullanıyoruz... diğer zamanlarda kullanmaya gerek yok..

Geri