Ynt: Öyle bir çukura düştüm ki...
Daha oncekeri baska baska forumlarda geziniyordum, simdi dogru adresteyim:
Merhabalar. Benim 2012 Astra 1.3 j aracim var. Yaklasik bir ay once aksam vakti Avm cikisi yogun saganak nedeniyle farkedemedigim derin ve koseli bir cukura girip ciktim. Servis fasillarini gecelim, merak uyandirirsa acarim bu konuyu. Simdi esas mesele su: Sol lastikle çamurluk arası boşlugun mesafesiyle sag lastik camurluk arası mesafe bana biraz farklı gibi geldi. Sol tarafın mesafesinin yaklasık 0.5cm-1 cm arası daha kısa oldugunu dumduz yollarda asagı yukarı 3-4 kere tekrarlayarak olcumledim. Acaba bu neden olur. Bu arada olayı garantilemek icin kozyatagi carrefour otopakında yani el freni bostayken kaymaz bir duzlukte denemis oldum en son. Hatta ön tamponun yer ile mesafelerini sagli sollu olcup yine sol tarafin yere yukardaki degerler kadar oynadigini anladim.
Nedeni- Belkide bunun motor kisminda agir ceken parcalarin sol tarafta toplanmasi olabilirmi (akü, direksiyon sistemi, hidrolik sivilari veya bilemedigim parcalar) veya ön takim ayarlari, amortisor bozukluklari v.s. mi.
Not: Bu arada sol ön gibi bu sabah sol arka lastik camurluk mesafesini de bir olceyim dedim o da ayni sekilde??? ilginc degil mi?.... SORUM BUYDU.
Servisimle biraz once gorustum. Onlarda denildigi gibi bilgisayarlı rota baglanmış arabanın tüm ayarları olması gibiymis. Rotcu usta bunun uzerinde oynanmaz degerler dogru demis. Yani birde serviste ve otoparklarlarında ne kadar (mercedes, audi, renault v.s.) otomobil varsa olcmusler sagolsunlar. Kesin sonuc on sol lastik camurluk arası yarım santim o sekilde kısa imis. Bunun nedeni terazi ayarıymıs. Yolcular bindigi zaman tam denge saglaması icinmis. Karsıdan bakılınca anlasılmaz (bakılınca anlasılmıyor zaten), teknik bir degermis. Ama yinede gonlunu dahada ferahlatmak isterseniz dediler istediginiz servise rotcuya sorun onerisinde de bulundular... SONUÇ OLARAK BUNU ALDIM.
Acaba dogrumudur sizlere soruyorum.