P0136 - 1 02 ALGILAYICI 2 DEVRE VOLTAJI YUKSEK - BULUNAMADI.. Eror

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
www.iststatus.com
Evet arkadaşlar artık benimde bir arızam var: )
Daha doğrusu vamış benim haberim yok..

Araçta ikaz vs yok.
Sadece kontrol için opcom ile arac arıza sorgulaması yaptım ve asağıdaki hatayı aldım, hatayı sildim.
Aradan 2 gün geçti bugün yine sorguladım aynı hatayı vermiş.

O2 sensörü arızası hakkında tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini ve tecrübelerini yazabilirmi.

Hata kaynakları neler olabilir. Sorun %90 O2 sensörünü değiştirerek düzeliyormu..?

P0136 - 1 02 ALGILAYICI 2 DEVRE VOLTAJI YUKSEK - BULUNAMADI..

arizano2.jpg

OLASILIK
P0136 ISITILMIS 02 SENSOR DEVRESi ARIZASI (BANK 1, SENSOR 2)
P0136 O2 Circuit (Bank 1, Sensor 2) (See P2270, P2271)
P0136 O2S DEVRE HATASI(B1/S2)

Benim bildiğim O2 oksijen sensörü ,1 mV ve ,9 mV arasında bir gerilim üretir
O2 sensörü voltajı yüksek olduğu zaman motor yakıt / hava oranına göre egzozda zengin karışım vardır.

Bu arada bu interface program gerçekten harika düşünen arkadaşlar kaçırmasın Türkçe
sadece 1 adet var. http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=39320
Aracı arada sorgulamakta fayda var farketmediğiniz arızalar çıkabiliyor.

Son düzenleme:
gecmis olsun cengiz keske yardim edebilsem .
konu hakkinda yorum yapabilmek biraz zor yanliz sana ustadim :) yanlis bisi falan soleriz

oksijen sensörünün soketinde paslanma yoksa ve kablolarında aşınma erime gibi gözle görünür bir sorun yoksa, yenisiyle değiştirerek denemekten başka çaren yok. o2 blok planını sıfırlayarak deneyiniz.

Geçmiş olsun Cengiz abi araç fazla yakıyormu O2 sensörünün gözle görülür belirtisi yakıtta artış ve egsozdan çıkan gazların değerleridir. sensör soketlerini kontrol et yada sensöre giden kabloda kaçak varmı diye kontrol et bu olasılıklarda sensörün tam çalışmasını engelleyebilir... kolay gelsin...

Özkan evet fazla yaktığından şüpheleniyordum bi süredir.
Bilğisayara sabah format attım TIS i kurmadım daha oksijen sensörünün tam yerini nerede bi söküp bakayım. olmadı değişecek artık..

Oxygen_Sensor.jpg

Son düzenleme:
anladım... abi oksijen sondası yada lambda sondası ikiside egsoz manifoltu çıkışı takip et katalizatörün girişinde bir tane olur bide çıkışında olursa olur çok nokta enjeksiyonlu senin araç sanırım iki adet sensör vardır biri kat ın girişnde diğeri arkasında çıkışında . girişindeki oksijen sensörüdür en arkada bulunan yani katalizörün arkasındaki lamda sondasıdır . dikkat et abi o parçayı sökmek bi dert haline gelebilir biraz hassas bide motor sıcakken bakma elini kolunu yakma sonra... kolay gelsin...

Anladım teşekkür ederim TIS den de baktım şimdi Soketi yag filtresinin yanında gözüküyor. Doğrımu bi bakın.
Bi söküp temizleyeyim bakalım değişen bişey olucakmı.
Temizlemek için bi öneriniz varmı..

o2sensrnd2.jpg

oxygenvf9.jpg

o2sensr2mu2.jpg

motormq9.jpg

Son düzenleme:
Sensörü sökmedim sadece soketini temizledim. 5km yol yaptım
tekrar sorguladım bu kezde düşük uyarısı verdi...
sensörü söküp temizleyelim bakalım ozaman ne diyecek

sensör arızası..alttaki sensör. kat.arızasıda olabilir.cükü kat. arızalı ise ordan cıkan tozlar sensörü tıkıyo ve arıza lambası yanıyor sensörü değişmek yetmiyor,zaten sensör arızalı olmuyor ama üstteki olunca direk sensör areızası..bence önce katalizörün altını sök 13 lokma ile 3 tane somun var.ordan bi bak dökülme varmı.ama genelde yukardan oluyo dökülme..onuda üstteki sensörü sökerek görebilirsin oda özel bi lokması onla sökersin yoksa cok uğraştırır..sensörü sök ordan bak kat.da sorun yoksa sensör arızası dır

gecmıs olsun

Geri