GÜNCELLEME..... Birçok usta şanzıman beyni değişecek dedi, en ucuz fiyat veren 40 bin TL ( 11. Ay 2024), istedi, 100 bin TL ver şanzımanı komple değiştirelim diyen oldu
sonra çok uzun araştırmalar sonucu YouTube da Rus ustalar buldum, bu arızayı yapanları, WhatsApp tan ulaştım, Google translate kullanarak iletişime geçtim, onlar da şanzıman beyni değişmesi lazım dedi......sonra GM nin Chevrolet Cruze, Captiva modelleri için bu arıza koduna ilişkin bültene ulaştım, önce elektrik kablolarının kontrol edilmesi söylüyor ve en son şanzıman beyni değişmeli diyor......fakat benim götürdüğünü hiç bir usta kaputu bilr açmadı, direkt şanzıman beyni değişecek dediler, hatta birisi şanzıman sıvısında su vardır o yüzden beyin bozulmuştur dedi ver parayı halledelim dedi
tabiki oda kaputu bile kaldırmadı...... birçok kaputu açıp kabloları incelememe rağmen bir sorun görmemiştim, ölçme gibi bir bilgim olmadığı için sadece bir kopukluk var mı diye çok kez bakmıştım......... umutlarımin tamamen kırılıp 100 bin TL civarı ödeme yapmak için son bir usta ile görüşmeye gidecektim, şu kaputu son kez açayım dedim, akü kutup başına bağlı bir kablo vardı, onu oynattım ve araba arızaya düştü, tekrar oynattım ışık söndü, tekrar oynattım ışık yandı
kabloyu sabitledim ( o sıra elime bir bez geçti, bezi altına koydum) ve bingo
artık hiç ışık yakmıyor, vitesler kusursuz geçiş yapıyor.......en kısa zamanda bir ustaya götürüp buranın sabitlenmesi sağlayacağım......... işin özü 100 bin TL ödeyecekken sıfır TL ile arabayı kendim yaptım.....belki böyle bir problem yaşayan olursa diye tüm süreci yazdım...... resimleri ekleyeceğim, Rus ustanın videosunu da ekleyeceğim.......bir yerde okumuştum Opel in stop lambası geçse şanzıman arızası verir diye
büyük paralar harcamadan elektrik kablolarını mutlaka kontrol edin , çünkü ustalar yapmıyor.......Rus videolarinda P0601 ve P0700 aynı anda veriyordu, benim araç ise sadece P0601 arıza kodu veriyordu......