p1113 kodlu astra h twinport arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slm lar
ben en son gaz enjektörlerini değiştirdim. şimdi çalışma normal . eski patırtı yok. ama ışık yanıyor hala. birde tech 2 cihazda silindir hatası vermiyor . sadece p1113 devam ediyor. ışık yanıp sönme şimdilik olmadı bakalım.
o dediğiniz parça pahalı mı fiyat nedir?

Gönderdiğiniz link açılmadı. Bahsettiğiniz parça pahalı mı ?
Ben en son gaz enjektörleri değiştirdim. Şimdi ikinci silindir hatası vermiyor. Çalışma normal çekiş normal ama ayar ışığı yanıyor hala P1113

p1113 portun kapalı konumunu ve açık konumunu posizyonunu ölçen potans veriyor. p1112 ise o portu açıp kapayan selonoid vakum valfi var birnevi motor gibi.

sorunlar bunlar. potansın çıkış değeri 0,1v da hata veriyor. 0,3voltta ise hata vermiyor. servis ustasına bunu demek lazım.

2. düşündüğüm ise p1112 için bazı sitelerde motora giren havanın sıcaklık sensörü de diyorlar.

selonoid port vakum valfi olan linkin parça fiyatını bilmiyorum.

evet servise gittim sorunu anlattım ve nokta atışı çözdüler. portun üzerinde azda olsa ayarlamaya izin veren mekanizma var ve usta benim aracımda 0.1 volt olan değeri 0.2 yaptı ve arıza yanmıyor artık.

yanlız bu port sana sıkıntı çıkarmaz , hatalı çalışsa bile dedi. bende dedim stop etme bazen tekleme oluyor motor soğukkendedim.ayriyetten gizli menüden kontrol ettiğim hararet 5 derecede dış sıcaklıkta 65 dereceyi geçmiyor termostatta bozuk sanırım dedim.onuda söküp kontrol ettiler arızalıymı değiştirdiler. son olarakta rolantinin çok azda olsa dalgalanma yaptığını ve rolanti devrini tech2 cihazı ile 775 olan devri 825 devire yükselttirdim ve sonuç çok iyi oldu. şuan ne zıplama ne tekleme ne stop etme kalmadı. maşallahı var. yanlız sorunun çoğu termostattan kaynaklı olabilir çünkü motor daha ısınmadan rolanti yüksekden minimum ayarlanmış devir olan 775 devire düşüp motorun sapıtmasına yol açıyordu büyük ihtimal.

bu arada easytronik aracım servis çıkışı akşamı bozuldu. çekiciyle servise götürdüm çünkü kontak basmıyor. baktılar şanzımanın vites değiştiren motorunun kömürü bitmiş onuda yaptırdım :)

sizsiz olun çekici desteğiniz yoksa aracınız easytronikse ve F yandıysa zorlayıpta bozulasıya kadar kullanayım demeyin yolda kalırsınız :)

F hatası yandığında kontak basmıyor akünün - kutpunu söküp tasarsanız çalışıyor. ama bendeki ömrü 1 hafta oldu F işareti verdikten 7 gün sonra çalışmaz hale geldi.

Geri